Herkes bilet satamayacak

Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, 10 ilde şehirlerarası otobüs bileti satan acenteleri denetlemeye başladı. Yürütülen denetleme çalışmaları kapsamında, 10 ilde faaliyet gösteren toplam 12 acenteye 12 bin TL tutarında para cezası kesildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürü Salih Okur, belgesiz bilet satışı yapan seyahat acentelerine göz açtırmadıklarını söyledi. Salih Okur, “Bölge Müdürlüğümüze bağlı Erzurum, Erzincan, Bayburt, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinde bulunan şehirlerarası yolcu bileti satan acentelere yönelik olarak başlattığımız denetimler, aralıksız devam ediyor. 10 ilde şu anada bilet satışı yapan 12 ayrı acenteyi denetleyen ekiplerimiz, karşılaştıkları ihlallerden dolayı 12 bin TL tutarında idari para cezası tatbik etmek durumunda kalmıştır.” dedi.

Herkes bilet satamayacak

Bakkal, kasap veya manav bilet satamayacakUlaştırma Bölge Müdürlüğü, 10 ilde şehirlerarası otobüs bileti satan acenteleri denetlemeye başladı. Yürütülen denetleme çalışmaları kapsamında, 10 ilde faaliyet gösteren toplam 12 acenteye 12 bin TL tutarında para cezası kesildi. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürü Salih Okur, belgesiz bilet satışı yapan seyahat acentelerine göz açtırmadıklarını söyledi. Salih Okur, “Bölge Müdürlüğümüze bağlı Erzurum, Erzincan, Bayburt, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Bingöl ve Muş illerinde bulunan şehirlerarası yolcu bileti satan acentelere yönelik olarak başlattığımız denetimler, aralıksız devam ediyor. 10 ilde şu anada bilet satışı yapan 12 ayrı acenteyi denetleyen ekiplerimiz, karşılaştıkları ihlallerden dolayı 12 bin TL tutarında idari para cezası tatbik etmek durumunda kalmıştır.” dedi.

Salih OkurYürütülen denetleme çalışmalarında en sorunsuz ilin Erzurum olduğunun tespit edildiğini anlatan Salih Okur, “Yapılan denetimlerde, Erzurum’daki seyahat acentelerinin kurallara uygun olarak çalıştıkları tespit edildiğinden dolayı, herhangi bir yaptırıma gidilmemiştir.” dedi. Erzurum’da karayolu güvenliğine olduğu kadar, can güvenliğine karşı da büyük bir hassasiyet gösterildiğini anlatan Salih Okur, aynı duyarlılığın bundan sonra da devam ettirilmesi çağrısında bulundu.

Erzurum Ulaştırma Bölge Müdürü Salih Okur, bölgede yürütülen denetlemelerde karşılaştıkları anormal durumlarla ilgili olarak aktarımlarda da bulundu. Okur, “Bölgede denetleme yaptığımız illerde öyle aksaklıklarla karşı karşıya kaldı ki, şaşkına döndük. Görünüş itibariyle kahvehaneye benzer bir mekan, fakat burada yolcu bileti satışı yapılıyor. Bunun gibi bakkal, kasap, manav gibi işletmeler, bölge illerinde şehirlerarası yolcu bileti pazarlıyorlar. Bu tür yapılanmalar, insan hayatıyla olduğu kadar, karayolu güvenliğiyle de dalga geçmek anlamına geliyor. Çünkü buralardan bilet satın alan vatandaşlar, herhangi olumsuz bir durum karşısında karşılarında muhatap bulamıyorlar. İşte denetimlerimiz, bu tür yapılanmaların önüne geçmeyi ve vatandaşın haklarını koruma altına almayı amaçlıyor.” dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.