Eroğlu: "İkinci bir Uzungöl'ü Bayburt'ta inşa edeceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bayburt’un tabiat turizmi açısından muhteşem güzelliklere sahip olduğunu ifade ederek, "Burası için bir master planı hazırladık. Bütün tarafları toplayarak muazzam bir şekilde tabiat turizmiyle ilgili hamle yapmak istiyoruz. Zengin turistleri artık buralara getirmek istiyoruz. Uzungöl'e eskiden kimse gelmezdi ama şu anda yer bulunmuyor. İkinci bir Uzungöl'ü Bayburt'ta inşa edeceğiz” dedi.

Eroğlu: "İkinci bir Uzungöl'ü Bayburt'ta inşa edeceğiz"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eskiden Türkiye’de bir göletin 22 yılda bittiğine dikkati çekerek, "Şimdi biz koca barajı 2,5 yılda bitiriyor ve vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz." dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal ile AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Bayburt'un 16 Nisan'daki halk oylamasında anayasa değişikliğine büyük destek verdiğini hatırlatarak, "Yüzde 82 ile tarihi bir rekora imza attınız, Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

Halk oylamasının fevkalade önem taşıdığını belirten Eroğlu, "Milletimizin tarihinde bir dönem noktası olmuştur. O yüzden sizler bu tarihe şahitlik yaptınız, Allah yaptığınız gayretli çalışmalar sebebiyle sizleri cennet-i ala ile mükafatlandırsın." ifadelerini kullandı.

Bayburt'a bugün 454 milyon liralık 68 müjde ile geldiklerini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"113 milyon liralık 14 tesisin temelini attık. Yıllardan beri hasretle beklenen Kırklartepesi Barajı'nın temelinin atılması çok önemliydi. Bunun da bitiş günü ve saatini ilan ettik. 29 Ekim 2019 saat 16.59'da bitecek diye müteahhitten de söz aldık. Nereden nereye? Bu büyük bir baraj, dev bir baraj. Eski Türkiye’de bir gölet 22 yılda bitiyordu, şimdi biz koca barajı 2,5 yılda bitiriyor, vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. İşte Türkiye bu Allah’a şükür."

"Her şeyin en iyisine layıksınız çünkü siz Türkiye birincisiniz"

Eroğlu, Maliye Bakanı Ağbal'ın bir noktada, hazinenin başındaki kişi olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Türkiye nereden nereye geldi, en güzel şekilde kendisi biliyor. Eskiden 70 cente muhtaç olan Türkiye artık bütçe kriterlerini Avrupa'yı, Amerika'yı, Japonya'yı dikkate alırsak en iyi sağlayan ülke var. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra başka bir ülke olsaydı hakikaten iflas ederdi ama Allah’a şükür Türkiye'de çok iyi bir yönetim var, bütçe çok iyi yönetiliyor, her şey mükemmel. Bu yüzden şu anda Türkiye dimdik ayakta. Hatta gelen yabancılar şaşırıyor 'Bu kriterleri nasıl sağlıyorsunuz?' diye. Yatırımlar da devam ediyor, inşallah Bayburt'u da şaha kaldıracağız."

Eroğlu, Bakanlık olarak 4-5 sektörde muazzam bir hamle yapacaklarına işaret ederek, "Siz her şeyin en iyisine layıksınız çünkü siz Türkiye birincisiniz." dedi.

Bakan Eroğlu ile Bakan Ağbal, daha sonra Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti.

Çoruh Nehri'nde uygulanacak projeyi önemsediğini belirten Eroğlu, projenin teknik detaylarına ilişkin bilgi paylaştı.

Eroğlu, kentin tabiat turizmi açısından muhteşem güzelliklere sahip olduğunu ifade ederek şu değerlendirmede bulundu:

"Burası için bir master planı hazırladık. Bütün tarafları toplayarak muazzam bir şekilde tabiat turizmiyle ilgili hamle yapmak istiyoruz. Zengin turistleri artık buralara getirmek istiyoruz. Uzungöl'e eskiden kimse gelmezdi ama şu anda yer bulunmuyor. İkinci bir Uzungöl'ü Bayburt'ta inşa edeceğiz. Bu bakımdan sizlerden ricam bu mevzudaki düşüncelerinizi ortaya koyun; düşünmek, teklif etmek sizden, evet demek bizden."

Memiş, Bakan Eroğlu’na tezgahta dokunmuş yün seccade ile Bayburt taşından hazırlanan kentin tarihi mekanlarına ait maket hediye etti.

Anahtar Kelimeler:
Veysel Eroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 7 yıl önce

Çorum projesi sizin takibinizde tamam ama şehir yolları ?
Sayın bakanım yolllar kimin kontrolünde ?

Avatar
ALİ 7 yıl önce

sayın bakanım siz türkiye birincisisiniz herşeye layıksınız diyorusunuz teşekkür ederiz biz türkiye birincisiyiz herşeye layığız örneğin sayın bakanımız naci bey esnafı gezerken kıyma ne kadar sordu 30 tl civarları dendi tv lere bir çıktık kıyma 35 tl yükseldi seçimde türkiye rekoru kırdık ekemek yüzde 25 zamlandı doğalgazı en pahalı kullanan iliz suda iki türlü uygulama var biz garibanların çekilecek çilesi çok ne yapalık kaderimiz bayburt lu olarak böyle

Avatar
Dursun 7 yıl önce

vatandaş yorumlu arkadaş, yollar kimin kontrolünde diyor. Köstebeklerin kardeşim. Mete bey köstebeklere ihale etmiş, kendisi de böyük gazatacılarla memleketin böyük işlerini konuşuyor. Seni gidi seni vatandaş, anlamazlıktan geliyorsun birde.

Avatar
DÜŞÜNCELİ BİRİ 7 yıl önce

BAYBURTU VE BAYBURTLUYU KANDIRMAK BU KADAR KOLAY İŞTE ADAMLAR GELİP İSTEDİĞİNİ SÖYLEYİP GİDİYOR NE DE OLSA SORGULAMA YOK BAYBURTA YILLARCA BAKANLAR GELDİ HEPSİ DE BİR ŞEYLER SÖYLEDİ BAŞBAKAN GELDİ CUMHURBAŞKANI GELDİ KENDİNCE BİRŞEYLER SÖYLEDİ VE GİTTİ SONUÇ NE BAYBURT HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA GÖÇ VERİYOR BAYBURT TÜRKİYENİN EN PAHALI ŞEHRİ OLMAYA ÇOK YAKIN BU MU SİYASİ İKTİDARIN BAYBURTLUYA TEŞEKKÜRÜ YAZIKLAR OLSUN BAYBURT HEP ONURE ETTİ SİYASİ ,İKTİDARI HER TÜRLÜ BEDELİ ÖDEDİ BUNA RAĞMEN BAYBURTLUNUN ÇEKTİĞİ ÇİLE GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR BAYBURT DAHA EN ACİL SORUNLARINI BİLE ÇÖZEMEMİŞ YOLLARIN DURUMU ORTADA ALTYAPI DESEN YAZ GELDİĞİNDE ORTALIK BATACAK SANAYİ BU ŞEHRE ZATEN UĞRAMAMIŞ TARIM BİTME NOKTASINDA HAYVANCILIK ODA ELİ KULAĞINDA BİTMEK ÜZERE GERİYE NE KALIYOR BU ŞEHİRDEN BİR AN ÖNCE KAÇMAK İŞTE SİYASİ İKTİDARIN BAYBURTLUYA SUNDUĞU REÇETE BUDUR YANİ DEMEK İSTİYOR Kİ MEMNUN DEĞİLSEN BAYBURTTA YAŞAMAKTAN BÜYÜKŞEHİRLERE GÖÇ ET ORADA ÇALIŞ BİZİM İNSANIMIZ HALA SORGULAMADAN DESTEKLİYOR

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

BAYBURTUN 15 SENE BOYUNCA HİÇ DİKKATE ALINMADIĞI GÖRÜLÜYOR AMA BİZ ÖLÜMÜNE DESTEKLİYORUZ ALLAH BİZE AKIL FİKİR VERSİN BAYBURTA DÜNYAYI AKITSAN DA BOŞTUR ZİHİNSEL BİR DÖNÜŞÜM OLMADAN BAYBURT GELİŞMEZ İLERLEMEZ YAPILANLAR DA FAYDA VERMEZ

Avatar
BAYBURTLU 7 yıl önce

türbe altı atkayası duduzarın ağaçlandırılması,büyük proje,büyük tşkler,SN BAKANLARIMIZ..TŞKLER.