Diyanet’ten Bayburt'a ziyaret

Türkiye genelinde Kur’an Kurslarına yönelik bir program düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Bayburt’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın’ın öncülüğünde gerçekleşen ziyaret çerçevesinde bir konferans düzenlendi. Bayburt Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen konferansa İl Müftüsü Peyami Güngör ve din derleri eğiticileri katıldı. İl Müftüsü Peyami Güngör’ün açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın’da bir konuşma yaptı. Aydın, özellikle yeni eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi:

Diyanet’ten Bayburt'a ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki AydınTürkiye genelinde Kur’an Kurslarına yönelik bir program düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, Bayburt’a bir ziyaret gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın’ın öncülüğünde gerçekleşen ziyaret çerçevesinde bir konferans düzenlendi. Bayburt Müftülüğü konferans salonunda gerçekleşen konferansa İl Müftüsü Peyami Güngör ve din derleri eğiticileri katıldı. İl Müftüsü Peyami Güngör’ün açılış konuşmasıyla başlayan konferansta Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın’da bir konuşma yaptı. Aydın, özellikle yeni eğitim sistemi hakkında bilgiler verdi:


“Daha önceki yıllarda verilen eğitim sistemi ezbere dayalı olduğu için eğitimler çok verimli olmuyordu. Geliştirilen yeni “Kur Sistemi” ile eğitim sistemiyle öğrencilerin kapasitesini öğrenerek onları ezbercilikten uzaklaştırarak kapasitelerine göre kursiyerlere etkili ve pratik eğitim verilmektedir. Bu da eğitim seviyesini artırmaktadır. Kur’an Kursu öğreticilerinin yeni müfredatla ve hazırlanan materyallerle öğrencilere daha etkili eğitim verileceği kanaatindeyim. Ayrıca eğitmenlerin öğrenciler üzerinde etkili olmaları içinde ibadet, itikat, ahlak ve siyer gibi dini konuları da yaşayarak öğrencilerine örnek teşkil etmeleri gerekir.”

Konferansın sonunda Prof. Dr. Muhammet Şevki Aydın’a Bayburt Müftüsü Peyami Güngör tarafından plaket verildi. Aydın, Bayburt Valisi Kerem Al’ı makamında ziyaret ettikten sonra ilimizden ayrıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.