“Demiryolunu üst düzeyde takip ediyoruz”

Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Trabzon-Tirebolu- Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesi’ni bölge milletvekilleri olarak yakından üst düzeyde takip ettiklerini söyledi.

“Demiryolunu üst düzeyde takip ediyoruz”
Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Trabzon-Tirebolu- Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesi’ni bölge milletvekilleri olarak yakından üst düzeyde takip ettiklerini belirterek, önümüzdeki süreçte uygulama projesi ihalesine çıkılacağını söyledi. Bir gecikme olmadan projenin aşamalarının geçildiğini kaydeden Aydın, “Gecikme yok. Bu sıralar uygulama projesinin ihale edilmesi lazım. Onunla ilgili süreç devam ediyor. Biz bu konuda temas halindeyiz. Aslolan Sivas Erzincan hattının tamamlanmasıdır. Erzincan Gümüşhane Trabzon da buna paralel devam edecektir. Bu minvalde çalışmalar devam etmektedir” dedi. 

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın Trabzon-Tirebolu- Gümüşhane-Erzincan Demiryolu Projesi’ni bölge milletvekilleri olarak yakından üst düzeyde takip ettiklerini belirterek, önümüzdeki süreçte uygulama projesi ihalesine çıkılacağını söyledi. Bir gecikme olmadan projenin aşamalarının geçildiğini kaydeden Aydın, “Gecikme yok. Bu sıralar uygulama projesinin ihale edilmesi lazım. Onunla ilgili süreç devam ediyor. Biz bu konuda temas halindeyiz. Aslolan Sivas Erzincan hattının tamamlanmasıdır. Erzincan Gümüşhane Trabzon da buna paralel devam edecektir. Bu minvalde çalışmalar devam etmektedir” dedi.

Bölge milletvekilleri olarak sürekli bakanlıkla temas halinde olduklarını ifade eden Milletvekili Aydın, “Demiryolu bizim şahsımızda gündemden düşmedi takibi bürokratlar nezdinde yapıyoruz. Demiryolu önemli projelerimizden birisidir. Demiryolu Erzincan’a ulaştığı takdirde Trabzon hattı da bağlanacaktır. Üst düzeyde takip ediyoruz. Henüz uygulama ihalesine çıkmadı. Genel bir ulaştırma yapılanması içerisinde devam ediyor. 2015-2016 yıllarında uygulama projesi ihalesine çıkılırsa bunun çalışması 2 sene sürer. 2018 yılını buluruz. Ondan sonra da 5 senelik yapım ihalesi olur. 7 milyar dolarlık projedir” dedi.

Haber: gunebakis.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SÜLEYMAN URAL 10 yıl önce

Ölme eşşeğim ölme gelecek verecek ezoptan hikayeler.Nerde bu projede BAYBURT,çünkü bayburtun her şeyi var değilmi.Sizin elinizde hazır demiryolu,Bayburta komşu ilçelerden Tercan ve Çayırlı güzergahında başla ordan gel Bayburta git Gümüşhaneye git Tireboluna Trabzon nerden çıktı anlıyamadım bi rantmı var yoksa...

Avatar
tayyib bayburtlugil-gölbaşı 10 yıl önce

sn kemalettin bey,yinede sizleri bayburtlu olarak tebrik ediyoruz,nedenmi,bayburt m.veki-
li bünyamin özbekten daha duyarlı ve çalışkan olduğun için.,tren maliyeti 7 milyar dolar
dediniz,bu maliyet miktarını"talihsiz bayburt 100 senede alamaz,sizlere bravo,ayrıca
bakan sn nürettin canikliye bravo.bayburt yat yat uyu.,50 yıl sonra uyanır.yazık

Avatar
hamiyet yücesoy 10 yıl önce

demiryoli erzincan-bayburt trabzon hattı olaydi,türkiye devleti 4 milyar dolar kar edecekti
nerede bu yetkili,bayburt milletvekil nerde,nerede,Allah aşkına,yeter artik,ulusal projeler
böyle olmamali,devlet denetleme,ye bu durum iletildi ve ayrica sn c.başkanimimze bildi-
rildi,herkesim rahat olacak inşallah,ankara.

Avatar
BAYBURT HALKI 10 yıl önce

bayburt ak.parti il başkanı sn hakan kobal,a ve m.vekiline açık mektup,selamlar suna
rak bayburt lu vatandaşlarımız 2 yıl önce tren bayburttan geçmesi için imza kampan
yasında 17 ooo bin imza vermiştir,dolayısıyla.sn c.başkanımız Bayburtu ziyaret ede-
ceği , bu dosyayı"Allah rızası için ve Bayburtun kalkınması için veriniz.zira bu proje büyük proje. saygılarımızla.

Avatar
samed kırkıncı 9 yıl önce

g.hane m.vekili demiryolunu takip ediyorda,bayburt m.vekili ne yapıyor acaba.???
talihsiz bayburt,eyvah-eyvah.