"Cumhuriyeti yükseltecek ve sürdürecek bizleriz"

Bugün sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Genç Osman Stadyumu’ndaki gösterilerle devam etti. Kutlamalara Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay İkrami Özturan, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, eğitim camiası, öğrenciler ve kalabalık izleyici topluluğu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Fen Lisesi Öğrencisi Samet Fatih Gücer’in Gençlik adına yapmış olduğu konuşmayla devam etti. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, 19 Mayıs’ın Türk tarihindeki önemine değindi. Harmancı, şöyle konuştu:

Gösteriler okulların geçiş töreninin ardından başladıBugün sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Genç Osman Stadyumu’ndaki gösterilerle devam etti. Kutlamalara Vali Kerem Al, Garnizon Komutanı İstihkam Kurmay Albay İkrami Özturan, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, eğitim camiası, öğrenciler ve kalabalık izleyici topluluğu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören Fen Lisesi Öğrencisi Samet Fatih Gücer’in Gençlik adına yapmış olduğu konuşmayla devam etti. Törende bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Harmancı, 19 Mayıs’ın Türk tarihindeki önemine değindi. Harmancı, şöyle konuştu:

“Bu yüce Milletin onur ve asaleti ile Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği ve rehberliğinde 90 yıl önce ulusal kurtuluş mücadelesinin başlatılarak zaferle sonuçlandırıldıktan sonra Cumhuriyetin bekçileri olan gençlere bayram olarak armağan edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.
           
Fen Lisesi öğrencileri tarafından yapılan jimnastik hareketleri izleyenlerden büyük alkış topladıKız Meslek ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri popüler şarkılar eşliğinde gösteriler sundu90 yıl önce Ülkemizi dört bir yandan işgal eden düşmanlara karşı Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan ve zaferle sonuçlandıran Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’a çıkışının yıldönümüdür. Bu gün kurtuluş meşalesinin yakıldığı gündür. Bu günü gençlere bayram olarak hediye eden Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını coşkuyla kutladığımız gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşımızın başladığı bu günü, inandığı ve güvendiği sizlere, Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Atatürk ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek bu sorumluluğu sizlere yüklemiştir."

19 Mayısa özel hazırlanan öğrenciler birbirinden güzel gösterilere imza attıİmam-Hatip Lisesi öğrencisi Emre Demir’in şiir okuması, yine İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Zekayi Tepir tarafından “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”nin okunması ile devam eden tören programı, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Hasan Gökdemir tarafından “Gençliğin Ata’ya Cevabı”nın okutulması ile devam etti.

Okulların geçiş töreninin ardından başlayan gösterilerde, Fen Lisesi öğrencileri tarafından yapılan jimnastik hareketleri izleyenlerden büyük alkış topladı. Programda ilgi gören gösterilerden bir diğeri de Gençlik Spor İl Müdürlüğü Karate ve Boks kulüplerinin gösterisi oldu. Bayburt Lisesi ve Sebahattin Bozo Lisesi öğrencilerinin “Harmandalı” oyunuyla devam eden program, Kız Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin popüler şarkılar eşliğinde yapmış olduğu gösterilerle son buldu.

Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz

Gençosman Stadyumu'nda ay yıldızlı bayrağımız dalgalandı

19 Mayıs coşkusu ülkemizin her noktasında ayrı ayrı ama tek bir duyguyla yaşanıyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.