Çoruh’a “Bayburt Taşı”ndan kenar süsü

Uzun süre  Çoruh nehri kenarında başlatılan kıyı düzenleme çalışmaları havaların iyi olması sebebiyle hız kesmeden devam ediyor. Özellikle rıhtım olarak bilinen bölgenin karşı kıyısında çalışmalara ağırlık veren Bayburt Belediyesi, Çoruh’un her iki yanını da çirkin görüntülerden kurtarıp, buralarda yaşam alanı açmayı hedefliyor. Terk edilmiş ve hizbe görüntüler sunan bu alanlar temizlendikten sonra bölgede havza çalışması yapacak olan Belediye, Çoruh kıyılarında yapılan çalışmalarda Bayburt taşının değerlendirileceğini açıkladı. Konu ile ilgisi bilgiler veren Başkan H.Ali Polat, “Çoruh’u bu çirkin görüntülerden kurtarmamız gerekiyor.” Dedi.

Çoruh’a “Bayburt Taşı”ndan kenar süsü

Çoruh’a Bayburt Taşından kenar süsüUzun süre  Çoruh nehri kenarında başlatılan kıyı düzenleme çalışmaları havaların iyi olması sebebiyle hız kesmeden devam ediyor. Özellikle rıhtım olarak bilinen bölgenin karşı kıyısında çalışmalara ağırlık veren Bayburt Belediyesi, Çoruh’un her iki yanını da çirkin görüntülerden kurtarıp, buralarda yaşam alanı açmayı hedefliyor. Terk edilmiş ve hizbe görüntüler sunan bu alanlar temizlendikten sonra bölgede havza çalışması yapacak olan Belediye, Çoruh kıyılarında yapılan çalışmalarda Bayburt taşının değerlendirileceğini açıkladı. Konu ile ilgisi bilgiler veren Başkan H.Ali Polat, “Çoruh’u bu çirkin görüntülerden kurtarmamız gerekiyor.” Dedi.

Polat, şunları söyledi:

“Bu anlamda, plan ve programlarımızı yaptık. Düzenlenecek alanlarda mülk sahipleriyle görüşüldü ve istinat duvarları yapılmaya başlandı. Devlet Su İşleri’nin üstlenmesi gereken bir iş fakat DSİ, mülk sahipleriyle anlaşmamızı ve onlara yer teslimi şartı getirmemizi koştu. Bu koşullar zor olduğundan, vatandaşlarımızdan destek alarak kendi imkanlarımızla yapmaya karar verdik. Temel kazılarının ardından istinat duvarlarını tamamlayacağız. Bayburt taşını, Çoruh kenarında en iyi şekilde değerlendireceğiz. Bu bölge tamamlandıktan sonra Bayburt’un en güzel alanlarından birisi olacak.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.