“Bu memleketin sizin mayanıza ihtiyacı var”

Bayburt’un kurtuluşunun 96. yılında İstanbul Bağcılar’da düzenlenen Bayburtlular gecesine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin gündemine dair açıklamalarda bulundu.

“Bu memleketin sizin mayanıza ihtiyacı var”

Bayburt’un kurtuluşunun 96. yılında İstanbul Bağcılar’da düzenlenen Bayburtlular gecesine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Güllüce, “Türkiye’de kötü rüzgarlar” esiyor” dedi ve annelere seslendi: “Ey analar, kültür emperyalizmine karşı, kültür saldırılarına, yozlaşmalara karşı dik durun.” 

Bakan Güllüce konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Rabbim bize bir daha Kurtuluş Savaşı kutlatmasın. Ama bu bir vesile oluyor. Hiç olmazsa şu ilçeden, şu köyden insanlar senede birde olsa bir araya geliyorlar. Özellikle annelere sesleniyorum, Türkiye’de kötü rüzgarlar esiyor. Çocuklarımız kendi yemeğinden önce başka türlü yemekleri, müzikleri, türküleri mahcubiyet duyan bir hale doğru gidiyor. Ey analar, kültür emperyalizmine karşı, kültür saldırılarına, yozlaşmalara karşı dik durun. Çocuklarınızı bir sembol, lider olarak yetiştirin. Bu memleketin sizin mayanıza ihtiyacı var. O mayanızı bütün Türkiye’ye çalın ve Türkiye şahlansın. Allah o mayanızın bekasını nasip eylesin diyorum, ellerinizden öpüyorum.“


Başkan Kadir Topbaş: “Bayburt’un insanı devletine bağlı insanların coğrafyasıdır”

Geceye katılarak Bayburtlulara seslenen diğer bir isim ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş oldu. Topbaş, Bayburtlulara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“Bugün bu al bayrak altında bağımsızlığımızla yaşıyorsak, ecdadımıza ve geçmişimize bu minnet duygularımızın bir ifadesi olmasıdır. Şunu gayet iyi biliyorum; Bayburt’un insanı her şeyden önce ‘Allah devlete zeval vermesin’ diyecek kadar hoşgörülü ve devletine bağlı insanların coğrafyasıdır.” 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nurettin memoğlu 10 yıl önce

BAYBUŔTUMUZUN DUŞMAN İŞKALINDEN 96 CI KURTULUŞ YILDÖNÜMÜN DE BİR ARAYA GELEN TUM KATILIMCILARA TEŞEKKUR EDERIM COK GUZEL OLDU. Sucu bucuyu birakin eyer gucunuz yetiyorsa elinizi taşin altina koyun bu konularda katilimci desdekci olun. becere biliyorsaniz da siyaset dede iyi bir yere gelinde memleketimize milletimize hizmet eden olun. şu memleketli ne işi var diyenlerede biraz daha konuşulan laflarda senin memleketin insaninin mayasindan bahsediyor bunla gurur duymaliyiz şukurler olsun .

Avatar
Bayburt Sevdalısı 10 yıl önce

Bu siyasi partilerin gövde gösterisine dönmüş, lütfen kurtuluşumuza siyaseti bulaştırmayalım.

Avatar
İspirli 10 yıl önce

İspirli Bakanın Bayburt gecesinde ne işi var ?

Avatar
Objektif 10 yıl önce

Kimse kusura bakmasın ama ''MEMLEKET ÖZLEMİ ÇEKİYORUZ'' diyen istanbuldaki (kendi akrabalarımda buna dahildir) hiç kimseye inanamıyorum. Kesinlikle bu kelime yalanın babasıdır. (Kendi akrabalarıma da söylediğim gibi) madem özlem çekiyorsunuz toplayın pılınızı pırtınızı gelin memleketinize!! (Akrabalarımada söylediğim gibi cevaplarınızda hazır) Burada düzen kurduk nasıl gelelim diyeceksiniz. Bende bir cevao vereyim öyleyse.. Siz oraya gittiğinizde kurulu düzeniniz mi vardı ??

Avatar
hakan @İspirli 10 yıl önce

niye ispir bayburt gümüşhane türkiyenin toprağı değil mi.

Avatar
Safak güngör... 10 yıl önce

Başkaları sever biz ölürüz bu ülke için. Biz ölürken sizlerde LÜTFEN kul hakkı yemeyin...

Avatar
Bayburt Gençlik Platformu 10 yıl önce

Ya onu bunu bırakın da bu adamlar bu gecede neler konuştu neler. Yok efendim Bayburtlu şöyledir Bayburtlu böyledir. Bayburtlunun nasıl olduğunu bunların ağzından dinlememize ne gerek var ki. Madem bunlar Bayburtluyu çok iyi biliyorlar, çok iyi tanıyorlar o yüzden mi önümüzdeki yerel seçimlerde İstanbul'da Bayburtlu 1 belediye başkan adayı bile yok, O yüzden mi İstanbulda Bayburtlu meclis üyesi adayları sadece 1 kişi ben bunu anlamış değilim. Lütfen uyanık olun. Bunların zihniyeti şudur " nede olsa Bayburt çantada keklik" işte bu yüzden aday adaylarımızı bile aday göstermediler. Ama biz ne yapıyoruz bunları şakşaklamaktan başka hiçbirşey. Uyanık olun millet Koskoca Sivil Toplum Kuruluşu olarak Meclis üyesi adaylarınıza bile sahip çıkamıyorsunuz. İşiniz Gücün Halay çekmek, Türkü Söylemek , Futbol turnuvası yapmak vs. vs. bu işler böyle olmaz...

Avatar
Muharrem 10 yıl önce

Bu AKPlilerde utanma arlanma hiç yok. Kurtuluşların kutlanmasını bile yasakladılar. Nerede o eski kurtuluşlar? İşleri güçleri yolsuzluk ve kul hakkı yemek.