Belediyeye karşı pazarcı inadı

Bayburt’ta yaşanan Pazar yeri tartışmaları had safhaya ulaştı. Pazar alanı konusunda Belediye tarafından alınan taşınma kararı, pazarcılar tarafından tepki ile karşılandı. Karar, Ponserek caddesinde kurulan pazarın Genç Osman Mahallesi Kırbaçoğlu caddesine taşınmasını kapsıyor. Yeni alana tezgah açmayan pazarcılar, araçlarını eski Pazar alanına çekerek kararı protesto etti. Kararın değişmesi için imza kampanyası başlatan pazarcılar, yeni pazar alanının uzak olmasından yakınıyor. 2 gün içerisinde 1750 imza topladıklarını açıklayan Bayburt Pazarcıları Koruma Derneği Başkanı Ramazan Akçakaya, “Pazaryerimizin yerinde kalması için tepkimizi gösteriyoruz. Belediye başkanımız 4 yıldır kullandığımız pazaryerini şehrin dışına çıkarmak istiyor. Şehirde üç tane esnafa rantçılık yapıyor. Bizim hakkımız savunulmuyor." dedi. 

Belediyeye karşı pazarcı inadı

Kararın değişmesi için imza kampanyası başlatan pazarcılar, yeni pazar alanının uzak olmasından yakınıyor. Bayburt’ta yaşanan Pazar yeri tartışmaları had safhaya ulaştı. Pazar alanı konusunda Belediye tarafından alınan taşınma kararı, pazarcılar tarafından tepki ile karşılandı. Karar, Ponserek caddesinde kurulan pazarın Genç Osman Mahallesi Kırbaçoğlu caddesine taşınmasını kapsıyor. Yeni alana tezgah açmayan pazarcılar, araçlarını eski Pazar alanına çekerek kararı protesto etti. Kararın değişmesi için imza kampanyası başlatan pazarcılar, yeni pazar alanının uzak olmasından yakınıyor. 2 gün içerisinde 1750 imza topladıklarını açıklayan Bayburt Pazarcıları Koruma Derneği Başkanı Ramazan Akçakaya, “Pazaryerimizin yerinde kalması için tepkimizi gösteriyoruz. Belediye başkanımız 4 yıldır kullandığımız pazaryerini şehrin dışına çıkarmak istiyor. Şehirde üç tane esnafa rantçılık yapıyor. Bizim hakkımız savunulmuyor." dedi. 

Yeni alana tezgahlarına kurmayan pazarcılar, araçlarını eski Pazar alanına çekerek kararı protesto etti. Akçakaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizde elimizden geleni yapmak istiyoruz. Arkadaşlarımız ile birlik ve beraberlik içindeyiz. Yeni pazaryeri uygun değil. Mevcut Pazar yerimiz için belediye başkanı, mahalle içi diyor. Kendisine yeni yerde de mahalle olduğunu söyledik. Orada 1, burada ise 3 okul var diyerek bize tepki gösterdi. Bizde bu karara tepkiliyiz ve oraya sergi açmıyoruz. Aynı yerimizi kullanmak istiyoruz.”

Tartışmaların odağında olan Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, mevcut pazar yerinin şehrin kent kimliğine zarar verdiğini söyledi.Tartışmaların odağında olan Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, mevcut pazar yerinin şehrin kent kimliğine zarar verdiğini söyledi. Başkan Polat “Bunun bir kaç gerekçesi var. Her şeyden önce Ponserek deresi olarak nitelendirdiğimiz eski pazaryeri Bayburt’tun en soğuk yeridir. Pazaryerinin sağında ve solunda üç tane okul var. Bunlar Bayburt Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Bayburt İlköğretim Okulu’dur. Bu okulun idarecileri ve okul aile birliği üyeleri pazardan rahatsızlar. Okullarının bahçelerine çöp atıldığını söylüyorlar. Mahalle sakinleri Pazaryerinin orada olmasının uygun olmadığını söyledi. Yaptığımız görüşmeler sonunda Pazaryerinin oradan kaldırılmasının doğru olduğuna inandık. Bunun üzerine bu kararı aldık. Bu karardan sonra, biz yaptık oldu düşüncesi ile hareket etmedik. Bayburt’un genel görünümüne yakışsın istedik. İlimizin kent kimliğine yakışsın istedik. Bayburt köy olmaktan kurtulsun istedik. Onun için pazaryerini değiştirdik. Bu konuda kesin kararlıyız.” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.