Bayburt’tan açılım manzaraları

Uzun süredir ülke gündemini meşgul etmesine karşın, hala kimsenin tam olarak anlayamadığı ve kimsenin açıklayamadığı açılım, mevcut hali ve konuşulanları ile Bayburtluyu da pek açmadı. Bilinmezliğin gerginliğe dönüştürdüğü açılım, gazetelerin birinci önceliği… İl il dolaşıp fal açmaya başlayan gazetelere göre, neredeyse tüm Türkiye, dalga dalga açılıma destek veriyor. “Yoksa, yanılan biz miyiz?” diyen Bayburt Medya, Bayburtlulara sordu? “Ağalar, bu açılım işine ne dersiniz?” Oruç gerginliği malum konu ile birleşince zaman zaman tansiyonlar yükselse de, açılımın Bayburt’ta taraf bulmadığı aşikar.

Bayburt’tan açılım manzaraları

Bayburt’tan açılım manzaralarıUzun süredir ülke gündemini meşgul etmesine karşın, hala kimsenin tam olarak anlayamadığı ve kimsenin açıklayamadığı açılım, mevcut hali ve konuşulanları ile Bayburtluyu da pek açmadı. Bilinmezliğin gerginliğe dönüştürdüğü açılım, gazetelerin birinci önceliği… İl il dolaşıp fal açmaya başlayan gazetelere göre, neredeyse tüm Türkiye, dalga dalga açılıma destek veriyor. “Yoksa, yanılan biz miyiz?” diyen Bayburt Medya, Bayburtlulara sordu? “Ağalar, bu açılım işine ne dersiniz?” Oruç gerginliği malum konu ile birleşince zaman zaman tansiyonlar yükselse de, açılımın Bayburt’ta taraf bulmadığı aşikar.

Açılımın Bayburt’ta taraf bulmadığı aşikar... Bazısı açılımın bölünmeye götüreceğine, bazısı da dış güçlere yorarak tepki koyuyor. Konuştuğunuz her Bayburtlu açılıma “hayır” diyor. “Yokluk, işsizlik, yaşam şartları, ekonomik sıkıntılar gündemde olmalı” diyen Bayburtlu, ekonomik ezilmişliğe rağmen vatana ve bayrağa bağlılık konusunda tüm Türkiye’ye Bayburt’u örnek gösteriyor.

Türkiye’nin gündeminin bir an önce gerçek sorunlarla meşgul edilmesini isteyen Bayburtlu, özetle açılım konusunda, bir hayli tedirgin ve endişeli.

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.