Bayburt’ta gizli soruşturmaya dahil olmuş

Erzincan  Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in 16 ilde dini cemaatlere yönelik soruşturması yeni bir yargı tartışmasını başlattı. Başsavcısı İlhan Cihaner’in 2 yıl boyunca Adalet Bakanlığı'ndan gizlediği iddia edilen soruşturma kapsamında Bayburt’unda olduğu ileri sürüldü. Ayrıca Cihaner’in Ergenekon davası kapsamında hakkında inceleme başlatılması üzerine böyle bir girişimde bulunduğu ileri sürülüyor. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin Cihaner hakkında hazırladığı dosya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) ele alınacak.

Bayburt’ta gizli soruşturmaya dahil olmuş

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan CihanerErzincan  Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in 16 ilde dini cemaatlere yönelik soruşturması yeni bir yargı tartışmasını başlattı. Başsavcısı İlhan Cihaner’in 2 yıl boyunca Adalet Bakanlığı'ndan gizlediği iddia edilen soruşturma kapsamında Bayburt’unda olduğu ileri sürüldü. Ayrıca Cihaner’in Ergenekon davası kapsamında hakkında inceleme başlatılması üzerine böyle bir girişimde bulunduğu ileri sürülüyor. Adalet Bakanlığı müfettişlerinin Cihaner hakkında hazırladığı dosya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) ele alınacak.

Dosyada, Cihaner'in 2007 yılında başlattığı soruşturmayı 2009 yılında bakanlığa bildirdiğinin altı çiziliyor. Dosyayı Erzincan Adliyesi'nde bir savcıya havale etmek yerine bizzat kendisinin yürüttüğüne işaret ediliyor. İsmailağa Cemaati ile ilgili soruşturma sırasında Erzurum, Van, Kelkit, Iğdır, Bayburt, Doğubayazıt, Kars, Aşkale, Sarıkamış ve Gümüşhane gibi yerlere talimat gönderdiği ve birçok kişinin evinde arama yapılmasını ve gözaltına alınan kişilerin Erzincan'a getirilmesini emrettiği ileri sürülüyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.