Bayburt'ta 30 Ağustos Coşkusu

Bayburt Postası - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bayburt'ta da düzenlenen törenle kutlandı. Törenler sabah erken saatlerde Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Faruk Kayadelen, “Zafer Bayramı Anı Defteri”ni imzaladı. Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden törenleri kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. Bayburt Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Faruk Kayadelen ve Belediye Başkanı H.Ali Polat, askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı. Tankçı Binbaşı Cevdet Aktaşoğlu’nun yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Bayburt'ta 30 Ağustos Coşkusu

Bayburt'ta 30 Ağustos CoşkusuBayburt Postası - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bayburt'ta da düzenlenen törenle kutlandı. Törenler sabah erken saatlerde Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Faruk Kayadelen, “Zafer Bayramı Anı Defteri”ni imzaladı. Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden törenleri kalabalık bir vatandaş topluluğu izledi. Bayburt Valisi Kerem Al, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Faruk Kayadelen ve Belediye Başkanı H.Ali Polat, askeri birliklerin ve halkın bayramını kutladı. Tankçı Binbaşı Cevdet Aktaşoğlu’nun yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Bugün Asil Türk Milletinin ve onun bağrından çıkan kahraman Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zaferinin 87 yıldönümüdür. Bu zafer; ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün önderliğinde, çelikleşmiş bir milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, dünyanın en güçlü ordularına karşı elde edilen, Hürriyet ve Bağımsızlık aşkı ile yanan bir Milletin sarsılmaz azim ve inancının zaferidir.

Türk Kurtuluş Savaşı, en zor koşullarda, her şeyin bittiği sayılan bir dönemde, aziz Türk Milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ile dönemin en güçlü devletlerine karşı kazanılmış bir zaferdir. Bu zafer; Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin, milletçe sökülerek, özgürlük ve onurumuzu yok etmek isteyen düşman güçlerinin, dize getiriliş destanıdır.

Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bu günde, Atatürk’ün izinde, yüce ‘Türk Ulusu’ndan aldığı güç ve destekle; çağdaş, bağımsız, demokratik ve laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni her türlü iç ve dış tehdide karşı koşullar ne olursa olsun koruyacak, ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini sonsuza dek yaşatacaktır.”

Törende daha sonra Piyade er Ahmet Gök , öğrenciler Çağla Parlak ve Mehmet Yılmaz tarafından şiirler okundu. Törenin sürprizi ise Halk Ozanı Aşık Süphani oldu. Süphani, “Mehmetçik” isimli şiiri okudu ve bir kahramanlık türküsü seslendirdi. 30 Ağustos Zafet Bayramı kutlamaları halk oyunları gösterileri ve tören geçidiyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.