Bayburtlu komutanların, Genelkurmay Başkanlık yolu açık

15 Temmuz Gecesi darbeye direnen komutanların önü açılırken, Bayburtlu generallerin de önü açıldı.

Bayburtlu komutanların, Genelkurmay Başkanlık yolu açık
Bayburt Postası - Bayburtlu komutanların, Genelkurmay Başkanlık yolu artık daha da açık. 15 Temmuz Gecesi darbeye direnen komutanların önü açılırken, Bayburtlu generallerin de önü açıldı.

28 Temmuz 2016 YAŞ kararlarıyla Jandarma Genel Komutanlığı’na atanan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın koltuğuna oturması beklenen Bayburtlu Orgeneral Yaşar Güler’in ardından, 2’nci Ordu Komutanlığı’na atanan bir başka Bayburtlu Korgeneral İsmail Metin Temel’in rütbesi de orgeneralliğe yükseltildi.

Son olarak Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı görevini yürüten aslen Bayburt'un Taht köyünden Orgeneral Temel, özellikle terörle mücadele konusundaki tecrübesi ile biliniyor. Kariyerinin neredeyse tamamı terörle mücadele geçen çiçeği burnunda Orgeneral Temel’in başka bir özelliği ise korgeneral rütbesinde bir yıl kalması oldu. TSK teamüllerine göre korgenerallik rütbesinde 4 yıl kalması gerekirken geçen yıl bu rütbeye terfi ettirilen Metin, bir yıl sonra orgeneralliğe terfi etti. Bu da YAŞ öncesi 149 general ve amiralin ordudan atıldığı Kanun Hükmünde Kararnameyle subaylara, TSK’daki rütbe süresi beklemeksizin terfi imkanı getirilmesiyle oldu.

Yüksek Askeri Şura'nın (YAŞ) olağanüstü şartlarda yapılan 2016 toplantısında, yıldızı parlayan isim Orgeneral İsmail Metin Temel oldu. Henüz 1 yıllık korgeneral olmasına karşın TSK'dan ihraç edilen Orgeneral Adem Huduti'nin yerine 2. Ordu Komutanlığı'na atanan İsmail Metin Temel, bir yıl süreyle görevine devam edecek. Askeri teamüllere uyulması halinde 2019’da Genelkurmay Başkanı olması beklenen Orgeneral Güler’in ardından Orgeneral Temel'in de 2020'li yıllarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komutanı olması için yolu açıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Koksala cevap 8 yıl önce

Bu iki komutanımızda öz ve öz bayburtludur. Yasar komutanın babasininin gorev yaptıgı Ardahan'da dogması Bayburtlu olmasına mani degıl

Avatar
Baybut'lu 6 yıl önce

Bakburt,dan kolay bolay bozuk insan çıkmaz,
Mertlik ve dürüstlük ilkesi örf ve adetlerinde ön plandadır,generallerimize başarılar dilerim,
Görevlerini eksiksiz yerine getireceklerinden endişe etmiyoruz ALLAH yardımcıları olsun.

Avatar
KÖKSAL 8 yıl önce

SAYIN EDİTÖR YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BU HABERDE BİR KARIŞIKLIK OLMASIN KOMUTANLARIMIZ BAYBURTLUMU DEĞİLMİ BİR KARIŞIKLIK VAR ÇÜNKÜ HİÇ BİRİ KENDİLERİNİN BAYBURTLUYUZ DİYE BİR AÇIKLAMASI YOK ANCAK ORGENERAL YAŞAR GÜLER KOMUTANIMIZIN KARDEŞİNİN BAYBURT MİLLET VEKİLİ A.ADAYI OLDUĞUNU BİLİYORUZ LAKİN JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI İNTERNET SİTESİNDE ARDAHAN YAZIYOR BUNA DEMELİ BUNDAN ÖNCE VİKİPEDİ DE BAYBURT YAZIYODU ONLARDA ARDAHAN OLARAK DEĞİŞTİRMİŞ BEN SİZDEN BU İKİ KOMUTANIMIZ İLE RÖPORTAJ YAPMANIZI VE KENDİLERİNİN NERELİ OLDUĞUNU AÇIKLAMASINI SİZİNDE BUNU BURADA YAZMASIN RİCA EDİYORUM...KOLAY GELSİN

Misafir Avatar
muhammet bekir 7 yıl önce @KÖKSAL

2si de bayburtlu

Beğenmedim! (0)
Avatar
Muhammet bekir Candemir 6 yıl önce

İSMAİL METİN TEMEL 2018 YAŞ KARARLARINDA 1 YIL ERKEN TERFİ EDEREK ORGENERAL OLACAK. AYRICA 2022DE GENELKURMAY BAŞKANI OLACAK. BÖYLECE KÜÇÜCÜK BAYBURT PEŞ PEŞE 2 TANE GENELKURMAY ÇIKARTMIŞ OLACAK