Bayburt Postası

Sık Kullanılanlara Ekle Giriş Sayfam Yap E-mail

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Ana Sayfa GÜNDEM Bayburt Vali İpek: ''Taş işçiliği çok daha kolay hale gelecek''

Vali İpek: ''Taş işçiliği çok daha kolay hale gelecek''

e-Posta Yazdır PDF

Vali İpek: ''Samsun’a giderken Bayburtlu ustaların yaptıkları camileri gururla gördüm''Bayburt Postası- Geçtiğimiz günlerde Samsun’da yapılan törenle imzaya bağlanan 9,5 milyon euroluk “Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli” projesi hakkında bir açıklama yapan  Bayburt Valisi Hasan İpek, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin eş finansmanı ile gerçekleştirilen imza töreniyle dev projenin hayata geçirileceğinin taahhüt edildiğini belirtti.

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu toplantıda konuşan Vali İpek, Bayburt için dönüm noktası olabilecek çok önemli bir projeyi imzaladıklarını ve bu proje ile Türkiye’nin her yerinde taş ustaları bulunan Bayburt’un, taş işçiliğini çok daha kolay hale getirecek bir fabrikaya kavuşacağını söyledi.

Projenin taş ustası yetişmesi açısından da faydalı bir proje olduğunu söyleyen Vali İpek, “9.5 milyon Euro tutarındaki bu projenin hayata geçirileceği hem Avrupa Birliği hem de Sanayi Bakanlığı tarafından taahhüt edilmiş oldu” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikanın yerinin hazır olduğunu ve  altyapı ile ilgili bir sıkıntının bulunmadığını söyleyen Vali İpek, rakamsal olarak en büyük projenin bölgede Bayburt’a ait  olduğunu belirterek, “Bayburtlular bundan sonra daha kalifiye ustalarla Türkiye ve dünya piyasasına çıkıp yine camileri ve restorasyon çalışmalarını yapmaya devam edecekler. Samsun’a giderken Bayburtlu ustaların yaptıkları camileri gururla gördüm. Bu ustaları çok daha kaliteli şekilde Türkiye’ye ihraç edeceğiz ve inşallah buradan ustalarımızı taşıyla beraber göndereceğiz” diye konuştu.

Yumak: “20 bin metrekare üzerine fabrika kurulacak”

BTSO Başkanı İbrahim YumakBayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ise yüzde 50.5 hisse ile projenin en büyük ortağı olduklarını ifade ederek, proje için Organize Sanayide yaklaşık 40 dönümlük bir yer tahsis edildiğini ve  8 bin metrekare kapalı alan olmak üzere 20 bin metrekare üzerine fabrika kurulacağını belirtti.

“Ortak aklı kullanarak Bayburt’u ayaklarının üzerine kaldırmamız gerekli”

Fabrikanın amacının Bayburt taşı ve mermeriyle ilgili sektörel çalışma yapan müteşebbislere altyapı oluşturmak olduğunu söyleyen Yumak, “Teknolojik gelişmeleri ekonomik yönden kavuşamayan müteşebbislerimize son teknolojiyle donatılmış bir fabrika kurmak suretiyle getirecekleri ham maddeleri mamül halinde kendilerine verebilecek bir alt yapı oluşturuyoruz. Bayburt adına çok büyük bir proje yaklaşık 25 milyon TL yatırım yapılıyor. Bizim bundan sonra yapacağımız daha önceki açıklamamda da söylediğim gibi ortak aklı kullanarak Bayburt’u ayaklarının üzerine kaldırmamız gerekli. Bu ortak akılda kurumların bir biriyle uyumlu iş birliğinden geçmektedir. Uyumlu iş birliği bu şekilde devam ettiği sürece güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Bayburt’ta bu fabrikanın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.    

Kurulacak fabrikanın teknolojik bir altyapı ile donatılacağını dile getiren Yumak, robot ve bilgisayar donanımıyla işleyecek fabrikada maksimum seviyede eleman istihdamı yapılacağını belirterek, “İnşallah hedefimiz Bayburt’u Türkiye ve dünya çapında taşın ve mermerin merkezi yapacağız. BTSO Başkanlığına seçildiğimde hedeflediğim Bayburt’un Taş ve Mermer sektöründeki ilk büyük projeyi hayata geçirmiş olacağım. O yönden kendi adıma çok sevinçliyim” şeklinde konuştu.                  

Bayburt Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya, Bayburt Valisi Hasan İpek, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Belediye Başkan Vekili Gültekin Çobanoğlu, Jandarma Alay Komutanı Hacı Demirezen, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, BTSO Başkanı İbrahim Yumak, BTSO Meclis Başkanı Hayri Tekin ve davetliler katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (1)add comment

R.MEHDİ ÖZ diyor ki:

SAYIN VALİMİZE VE KATILIMCILARA SAYGILAR SUNARAK,ÜRETİLEN MAMÜLLERİN KALİTESİ ELBETTE ÖNEMLİ,YALNIZ
ULAŞIM YANİ NAKLİYE HUSUSUNUN OLMAZSA OLMAZI,ULAŞIM"EN HESAPLISIDA TREN,DİR,BU HUSUSU HASSASİYET
LE,YÜZYIL PROJESİ TRENİN BAYBURT,TAN GEÇMESİ İÇİN,SİZ BÜYÜKLERİMİZE BÜYÜK İHTİYAÇ VARDIR,ARZ OLUNUR.
SAYGILAR SUNARIZ.(BAYBURT GENÇLİK PLATFORMU)
05 Şubat 2012

Yorum yazın.
Yazı alanını daraltın | Yazı alanını genişletin

busy
Son Güncelleme ( Cumartesi, 04 Şubat 2012 18:55 )  

Haber Arama

Online Kişi Sayısı

Şuanda 218 konuk çevrimiçi
AddThis Social Bookmark Button

Gündem Özel

 

Keşke tüm çocuklarımız mutlu olsa!

Bayburt’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’...

 

"Polisin gücü, milletimizin gücüdür"

Türk Emniyet Teşkilatı'nın 165. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Bayburt'ta coşkuyla ...

 

"Çanakkale geçilemez, geçilmemeliydi..."

"Çanakkale geçilemez, geçilmemeliydi..." Bundan tam 97 yıl önce Gelibolu Yarımadası...

 

Bir 29 Ekim'dir, 19 Mayıs'tır Bayburt için 21 Şubat

Bir 29 Ekim, bir 19 Mayıs, bir 10 Kasım, bir 23 Nisandır aynı zamanda 21 Şubat Baybur...

 

Sarıkamış Şehitleri anıldı

Sarıkamış şehitlerinin 95. yılı 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' anma programında ...

 

Gaziler Günü Kutlu Olsun

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının...

 

Bayburt'ta 30 Ağustos Coşkusu

Bayburt Postası - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Bayburt...

 

Çin’e Türk Dünyası Parkı’ndan protesto

Bayburt Postası - Çin  Halk  Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine...

İstatistikler

İçerik Tıklama Görünümü : 3680603

Bizi Yazanlar

Bizi Yazanlar

Anket

Göç ederek gurbete çıkanlar, sıla hasretini nasıl giderebilir?
 

Bülten Üyeliği