Bayburt artık MOBESE’ye poz verecek!

Bayburt İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Trafik Haftası dolayısıyla bazı açıklamalarda bulundu. İlimiz Bayburt’un kaza sayısı en düşük 21, yaralı sayısı en düşük 17 ve ölü sayısı en düşük olan 18 il arasında olduğunu vurgulayan Müdür Gümüş, ayrıca bu ay içerisinde Bayburt’un MOBESE sistemine geçeceğinin müjdesini verdi. MOBESE ile birlikte kazaların daha da azalacağını söyleyen İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan bazı satır başları:  

Bayburt artık MOBESE’ye poz verecek!

Bayburt'ta artık her an MOBESE sistemi ile kaydedilerek izlenecekBayburt İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, Trafik Haftası dolayısıyla bazı açıklamalarda bulundu. İlimiz Bayburt’un kaza sayısı en düşük 21, yaralı sayısı en düşük 17 ve ölü sayısı en düşük olan 18 il arasında olduğunu vurgulayan Müdür Gümüş, ayrıca bu ay içerisinde Bayburt’un MOBESE sistemine geçeceğinin müjdesini verdi. MOBESE ile birlikte kazaların daha da azalacağını söyleyen İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan bazı satır başları:

 

KAZA NEDENLERİNİN BAŞINDA HIZ LİMİTİNE UYMAMAK GELİYOR

“13,5 milyonun üzerinde motorlu taşıtın bulunduğu ülkemizde 2008 yılı trafik istatistiklerini incelediğimizde; kaza nedenlerinin başında aşırı veya olması gerekenden fazla hızlı gitmeyi görmekteyiz. Yine alkollü araç kullanan sürücüler de 4.130 kazaya sebep olmuşlardır.

Polis sorumluluk bölgelerinde 2008 yılında meydana gelen 408.272 kazada; 2.940 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 144.536 vatandaşımız yaralanmıştır.

1 Ocak 2008 tarihinden itibaren uygulamaya konulan “Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri” kapsamında; yürütülen çalışmalarla bir önceki yıla göre kaza, ölüm ve yaralanmalarda çok önemli düşüşler meydana gelmiştir.”

Bayburt İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş MOBESE’YE GEÇİYORUZ

“İlimizde Polis sorumluluk bölgesinde; 2007’de meydana gelen 272 trafik kazası; 2008’de 160’e düşmüştür. Yaralamalı kaza sayımız da 52’den 37’ye, yaralı sayısı da 99’dan 70’e düşmüştür.

Şu an itibariyle, ilimizde 8.300 motorlu taşıt 69 plakaya kayıtlı olup, Bayburt’tan belge almış 13.000 sürücümüz bulunmaktadır.

EGM yayınladığı 2008 kaza istatistiklerinde; Bayburt ilimiz; kaza sayısı en düşük olan 21 il arasındadır, yaralı sayısı en düşük olan 17 il arasındadır, ölü sayısı en düşük olan 18 il arasındadır.

Bu ay içerisinde faaliyete geçecek olan MOBESE sistemi ile kazaların daha da azalacağını değerlendirmekteyiz.

Diğer yandan yakın bir tarihte faaliyete başlayan TÜVTÜRK Araç Muayene istasyonlarımızın da teknik eksiklik veya arızalara bağlı trafik kazalarını önemli oranda düşüreceğine inanıyoruz.

Eski araçların sayısının azaltılmasına yönelik ilgili muafiyet uygulaması da trafik kazalarının düşüşüne çok büyük oranda katkı sağlayacak uygulamadır.”

YENİ YOLLAR KAZALARI AZALTTI

“Ayrıca son dönemde otoyol ve bölünmüş yol çalışmalarındaki artış, kaza oranlarının düşmesinde önemli bir etkendir. Şu an itibariyle Türkiye genelinde; 11.747 kilometre bölünmüş yol vardır. Bunların 1.851 kilometresi hizmete açık, 485 kilometresi ise yapımı devam eden olmak üzere toplam 2.336 km otoyolumuz mevcuttur.

Son 28 yıllık sürede ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı (141.637), İstiklal Savaşındaki şehit sayımızın (10.855) 13 katıdır.

Bayburt İl Emniyeti halka ve sürücülere dağıtmak üzere yeni uyarı ve bilgi broşürleri hazırlattıTrafik kazalarının asgariye düşürülmesinde tüm kurumlarımıza görev düşmektedir. Bu başarımızı vatandaşımıza, başta Belediyemiz, Jandarmamız, Sağlık Müdürlüğümüz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Meteoroloji Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm daire amir ve çalışanlarına, Şoförler Dernek Başkanlığımıza borçluyuz. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Trafikte hepimiz örnek olmalıyız. Herkese görev düşmekte olduğu açıkça ortadadır. Tüm sürücülerimize kazasız-belasız yolculuklar diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.