Başkan Polat'tan anlamlı günde, anlamlı müjde

Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Şehit Osman Tepesi’ne yapılması düşünülen ‘Bayburt Şehitliği’ için müjdeli bir açıklama yaptı. Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği’nin (ŞADDER) arsa talebine olumlu bir cevap veren Başkan Polat, “Bayburt Şehitliği, arzu edildiği gibi Şehit Osman Tepesi’ne yapılacak” dedi.

Başkan Polat'tan anlamlı günde, anlamlı müjde

18 Mart, Bayburt Şehitliği için milad oldu...Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Şehit Osman Tepesi’ne yapılması düşünülen ‘Bayburt Şehitliği’ için müjdeli bir açıklama yaptı. Bayburt Şehit Aileleri Dayanışma Derneği’nin (ŞADDER) arsa talebine olumlu bir cevap veren Başkan Polat, “Bayburt Şehitliği, arzu edildiği gibi Şehit Osman Tepesi’ne yapılacak” dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü ve Şehitler Haftası münasebetiyle şehit ve gazi aileleri ile bir araya gelen protokol üyeleri, Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

Bayburt Valisi Hasan İpek ve Garnizon Komutan Vekili Topçu Albay Kemal Ulusoy’un da yer aldığı ziyarette müjdeli haber Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat’tan geldi. ŞADDER Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu ile yapılan görüşmelerin ardından şehitlik projesinin ilgili makamlara gönderildiğini söyleyen Başkan Polat, “Şehitliğin yapımına inşallah bu yıl başlayacağız” dedi.

Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ŞADDER Başkanı Hayrettin Haluk Akkoyunlu tarafından gündeme getirilen ve projesi çizilen ‘Bayburt Şehitliği’nin belediye ve dernek ortaklığınca hayata geçirileceğini dile getiren Başkan Polat, İmaret Tepesi’nde de benzer bir çalışma başlatacaklarını söyledi. 1876 Rus harbinde şehit olan askerlerin İmaret Tepesi’ne defnedildiğini fakat tepede bu durumu temsil eden bilgilerin ziyaretçiler açısından yeterli olmadığını belirten Başkan Polat, “Aynı zamanda 1918 yılı önceki olaylarda, taş mağazalarda yakılan şehitlerimizin de oraya götürüldüğü söz konusudur. Oraya bu bilgileri de yerleştirmek suretiyle Kop Şehitliği’nde yaptığımız gibi bu bilgileri yazıp,  bilgi sahibi olmak isteyenlere yardımcı olmayı planlıyoruz.” dedi.

ŞADDER Başkanı Akkoyunlu ise derneğin en büyük hayallerinden biri olan Bayburt Şehitliği için çok önemli bir adım atıldığını belirtti. Akkoyunlu, “Değerli belediye başkanımızın bu açıklamaları bizi son derece memnun etti. Derneğimizi kurduğumuzdan beri bizim hayalimizdi. Başkanımızdan Allah razı olsun. Ben şehit ailelerimizin ve gazilerimiz adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 97. yıldönümü nedeniyle karşılıklı geçen sohbetin ardından ŞADDER Başkanı H.Haluk Akkoyunlu günün anısına Bayburt Valisi Hasan İpek’e,  İç Güvenlik Şehitleri'nin kısa özgeçmişlerinin yer aldığı bir tablo hediye etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.