Bakan Ağbal: "Bayburt da büyüyecek, Erzurum da"

Eskişehir’e bir takım ziyaretlerde bulunmak için gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali Azmi Çelik’in ardından Eskişehirspor’u ziyaret etti.

Bakan Ağbal: "Bayburt da büyüyecek, Erzurum da"
Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Öyle de diyebiliriz, böyle de diyebiliriz. Ama millet olarak, birey olarak bu millete bir borcumuz var. Gidip bu milletin kaderini tayin edecek, referandum oylamasında irademizi ortaya koyacağız. İrademiz ne yönde olursa olsun sandığa sahip çıkacağız” dedi.

Eskişehir’e bir takım ziyaretlerde bulunmak için gelen Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vali Azmi Çelik’in ardından Eskişehirspor’u ziyaret etti. Burada, Kulüp Başkanı Halil Ünal ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Bakan Ağbal, takımın Türkiye’de hak ettiği yere gelmesini dileyerek, “Eskişehirspor’a başarılar diliyorum. En yakın zamanda hak ettiği Süper Ligde hak ettiği yerde gelmesini temenni ediyorum. Eski Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan’ı rahmetle anıyorum. Kendisi Maliye Bakanı olduğu dönemde ben de kendisiyle birlikte çalışıyordum. O dönemde Eskişehirspor’a verdiği değere şahitlik etmiş bir insanım. O dönemde Eskişehirspor’un ne kadar önemli olduğunu bilen bir insandı. Orada da çok güzel diyaloglarla çok güzel işler beraber yapıldı” şeklinde konuştu. Bakan Ağbal’a, konuşmasının ardından Eskişehirspor forması hediye edildi.
İlk defa canlı olarak Bakan görünce fotoğraf çektirmek istedi

Bakan Ağbal, Eskişehirspor ziyaretinin ardından İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında şehit olan polis memuru Uğur Ürker’in ailesine basına kapalı bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Ağbal, ardından Bayburt Çamlıkoz Kültür ve Gençlik Spor Kulübü Derneğini ziyaret etti. Burada Bakan Ağbal, kadınları selamlayarak, referandumda destek istedi. Bir kadın ilk defa canlı olarak Bakan gördüğünü söyleyerek fotoğraf çektirmek istedi. Bakan Naci Ağbal ise vatandaşı kırmayarak fotoğraf çektirdi. Ardından dernek binasında düzenlenen programa katılan Ağbal, burada yaptığı konuşmada yaşanan süreç içerisinde, birliğe, kardeşliğe her zamankinden daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin önemli bir sitem değişikliğine gittiğini anlatan Ağbal, konuşmasının bir bölümünde konuyla ilgili şunları söyledi:

Asla yalan söylemeyeceğiz


“Biz inanıyoruz ki, bu sistem değişikliği ülkenin büyümesine, gelişmesine katkı sağlayacak. Ülke kalkınacak. Eskişehir de büyüyecek, Bayburt da büyüyecek, Erzurum da büyüyecek. Sonuçta sandığa gittiğiniz zaman her şeyin üzerinde olan bir şey var. Birlik ve beraberliğimiz. Bunu çok önemsiyorum. 16 Nisan’da inşallah nerede olursak olalım hep beraber sandığa gideceğiz. Öyle de diyebiliriz, böyle de diyebiliriz. Ama millet olarak, birey olarak bu millete bir borcumuz var. Gidip bu milletin kaderini tayin edecek, referandum oylamasında irademizi ortaya koyacağız. İrademiz ne yönde olursa olsun sandığa sahip çıkacağız. Burada herkes dili döndüğünce bu değişiklikleri anlatacak. Asla yalan söylemeyeceğiz. Asla yanlış şeyler söylemeyeceğiz. Bu referandumu birliğimiz ve beraberliğimiz için bir vesile kılacağız.”

Eskişehir’den Bayburt’a müjde

HemşeHrilerine Eskişehir’den müjde veren Bakan Ağbal, “İnşallah hava alanı ile Bayburt büyüyecek. Yeni bir havaalanı yapıyoruz. Buradan kardeşlerimiz gitmek istediklerinde çok daha rahat bir şekilde gidebilecekler. Bayburt’un her yerini yollarla, tünellerle donattık. İnşallah müjde veriyorum. Yakında orada herkes iş bulacak, kalkınacak. Buradan Bayburt’ta yaşayan kardeşlerime sesleniyorum. Bu süreçte hep beraber birlik ve beraberlik içinde olalım. Biz tabiî ki siyaseten isteriz ki, bu referandumda vatandaşımız sandıkta ‘evet’ desin. Kalben inanıyoruz, bu ülkenin önünü açacağına inanıyoruz. Kalkındıracağına inanıyoruz. Şunu da görmek istiyoruz, bu referandum bizi birleştirsin. Bizi güçlendirsin, bizi birbirimize yakın eylesin. Nerede olursak olalım, farklılıklarımızdan kendimize zenginlik biçelim. Bunlarla inşallah büyüyelim” diye konuştu. İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ozan 7 yıl önce

Havaalanı bölgenin gelişmesi için iyi olacak.