"... Ama benim memleketim Bayburt ayaklanmıyor”

Ali Kırca’nın  artık bir klasik olan Siyaset Meydanı isimli tartışma programının bu haftaki konusu “açılım”dı. Program konukları arasında üniversite öğrencileri de vardı. Konuklar, güneydoğuda yaşanan sıkıntıların başlıca sebepleri arasında devletin ilgisizliği ve yatırım yapmayışını öne sürünce, bir genç söz istedi. Tıp okuyan bu genç, bir Bayburtluydu. Kendinden emindi, yaşadığı ve büyüdüğü topraklardan da emindi. Tıp okuyan Yavuz Selim Karatekin, bakın neler söyledi:

Siyaset MeydanıAli Kırca’nın  artık bir klasik olan Siyaset Meydanı isimli tartışma programının bu haftaki konusu “açılım”dı. Program konukları arasında üniversite öğrencileri de vardı. Konuklar, güneydoğuda yaşanan sıkıntıların başlıca sebepleri arasında devletin ilgisizliği ve yatırım yapmayışını öne sürünce, bir genç söz istedi. Tıp okuyan bu genç, bir Bayburtluydu. Kendinden emindi, yaşadığı ve büyüdüğü topraklardan da emindi. Tıp okuyan Yavuz Selim Karatekin, bakın neler söyledi:

Yavuz Selim Karatekin“Ben, Türkiye’nin bu sorunuyla hemhal olmaya çalışmış ve Türkiye’nin bu derdini kendine dert edinmiş bir tıp fakültesi öğrencisiyim. Evet, Güneydoğu’da eğitim ve benzeri problemler vardır. Yatırım yapılmadığı söyleniyor. Dönüp bir de Trabzon, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’a bakalım, Güneydoğu’dan ne kadar farklı? Yol bakımından, eğitim bakımından buraların Güneydoğu’dan hiçbir farkı yok. Ama bu topraklarda şimdiye kadar ne bir isyan, ne devlete baş kaldırış veya devletten ayrılma gibi bir hareket görülmedi. Demek ki sorun, eğitim veya yatırım eksikliği değil, başka bir şey…

Bu sorun çıkarmaya çalışan bölgeye eğitim veya yatırım götürüldüğünde, sorunlar bitecek mi? Burada ki halkın, feodalist yapının, şeyhliklerin, ağalıkların hiç mi suçu yok?

Sonuçta doğrudur, Güneydoğu’nun eğitim sorunu var, kalkınma sorunu var. Ama bu sadece güneydoğunun sorunu değil… Bu Türkiye’nin sorunu… Bunu Doğu Karadeniz’de yaşıyor, Doğu Anadolu’da yaşıyor…

Mesela benim memleketim Bayburt, benim memleketime de yatırım yapılmıyor maalesef… Ama benim memleketim ayaklanmıyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.