Allı pullu tren GELİN, Bayburt da DAMAT olacak(*)

Bayburt Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bugün ikinci kez bir araya geldi. Platforma katılan STK sayısının 25’e ulaştığı toplantıda gündemin ana konusu Bayburt’tan geçeceği ağırlık kazanan Hızlı Tren projesi oldu. Daha önce gerek Osmanlı Hükümeti döneminde, gerekse Cumhuriyet yıllarında zaman zaman gündeme gelen ve son anda çeşitli sebeplerle gerçekleşmeyerek Bayburtlunun kara sevdası haline dönüşen demiryolu beklentisinin, bir defa daha ertelenmemesi için düşüncelerini dile getiren STK Başkanları “ne gerekiyorsa yapılacaktır” kararlılığında görüş birliği yaptı. İlk toplantının ardından her STK’nın kendi bünyesinde yaptığı çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda zaman zaman heyecanlı konuşmalar yaşandı.

Allı pullu tren GELİN, Bayburt da DAMAT olacak(*)

STK’lar bir araya geldi: Hedef, Bayburt lobisini güçlendirmekBayburt Sivil Toplum Örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bugün ikinci kez bir araya geldi. Platforma katılan STK sayısının 25’e ulaştığı toplantıda gündemin ana konusu Bayburt’tan geçeceği ağırlık kazanan Hızlı Tren projesi oldu. Daha önce gerek Osmanlı Hükümeti döneminde, gerekse Cumhuriyet yıllarında zaman zaman gündeme gelen ve son anda çeşitli sebeplerle gerçekleşmeyerek Bayburtlunun kara sevdası haline dönüşen demiryolu beklentisinin, bir defa daha ertelenmemesi için düşüncelerini dile getiren STK Başkanları “ne gerekiyorsa yapılacaktır” kararlılığında görüş birliği yaptı. İlk toplantının ardından her STK’nın kendi bünyesinde yaptığı çalışmaların masaya yatırıldığı toplantıda zaman zaman heyecanlı konuşmalar yaşandı.

Özellikle Bayburt ve Bayburtlunun demiryolu konusunda heyecana ortak olması için çeşitli organizasyon ve lokal çalışmalara karar verildi. Bir bildiri hazırlığı için geçici komisyon üyeleri seçen platform, ayrıca karar verilen değişik çalışmaları yürütmek için çalışma grubu oluşturdu.

Hazırlanan bildiri deklare edilerek gerek halk, gerekse bu konu ile ilgili birinci dereceden ilgili tüm kurumlar ile paylaşılacak.

Ayrıca; Bayburt’tan geçecek olan Hızlı Tren’i, gerek karar aşamasında gerekse ihale ve yapım aşamasında coşkulu karşılayabilmek için slogan belirleme kararı alan platform, mutabık kalınan slogan ve görsel tasarımı tüm Bayburt ve çevresinde kullanmaya başlayacak.

Bu konuda çok geniş bir yelpazeyi gündemine alan platform, Bayburt yerel ve ulusal basın başta olmak üzere, dernekler vasıtasıyla esnaflara, taksilere, izin alındığı takdirde kamu araçlarına, köy minibüs ve otobüslerine, muhtarlıklara, çevre illere ve büyükşehirlere sefer yapan seyahat acentalarına, tüm Türkiye’ye yayılmış durumda olan Bayburt dernek ve vakıflarına bu çalışmanın ulaşmasını ve sergilenmesini sağlayacak.

Bunun yanı sıra Bayburt merkez ve ilçelerinde belirlenen çeşitli binaları giydirmeyi planlayan platform; afiş, bilbord ve broşür çalışmaları ile de projeye destek verecek.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’ye yayılmış durumda Bayburtlu akademisyen, sanatçı, iş adamı ve bürokratlar ile bağlantıya geçecek olan platform sekretaryası, bu isimlerden çalışmalara destek isteyecek.

Bayburt’un geleceğini yakından ilgilendiren bir çok konuyu gündemine alan ve almaya devam edecek olan Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yeni gündem maddeleri ve yapılan çalışmaların paylaşılacağı üçüncü toplantısını 23 Haziran 2009 Salı günü yine Şair Zihni Kültür Merkezi’nde yapacak.

Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu: Bayburt’ta görev yapan ve Bayburt’un geleceği için çalışan, aralarında Bayburt Sanayi ve Ticaret Odası, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti ve BEKDER gibi 25 Sivil Toplum Örgütünün bir araya gelerek oluşturduğu güç birliğine Bayburt Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adı verildi. Yeni katılımlar ile birlikte platformu oluşturan tüm kuruluşların listesini 23 Haziran 2009 Salı günü gerçekleşecek toplantı sonrasında www.bayburtpostasi.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

(*) Haberin başlığında yer alan “Allı pullu tren GELİN, Bayburt da DAMAT olacak” ifadesi Bayburt Postası’nın slogan arayışında olan platforma önerisidir. O gün geldiğinde; Bayburt’un girişinde davul ve zurnayla karşılanacak olan süslenmiş tren, olsa olsa almak için çok uğraştığımız gelin, onu çok uzun yıllardır kara sevdaya dönüşmüş bir hissiyatla bekleyen Bayburtlularda damat sayılacaktır. Bayburt Postası yeni önerilerini atacağı manşet ve hazırlayacağı haberler ile sürdürecektir. Okuyucularımızdan da slogan konusunda destek ve ilgi bekliyoruz.

Konuyu gündeminden düşürmeyen Bayburt Postası, yazı/dosya ve haberler ile bu hayati önem taşıyan projeyi birinci önceliği olarak seçmiştir. Son 3 ay içerisinde Bayburt Postası Gazetesi, Çoruh'un Doğduğu Yer Gazetesi ve www.bayburtpostasi.com.tr'de yayınlanan yazı/dosya ve haberlerin bir kısmı için aşağıdaki linkleri takip ediniz:

İHSAN OZKUL: 476 Sayılı Kanun ve tanımladığı Trabzon – Bayburt – Erzurum Demiryolu

YARD. DOÇ.DR. ŞEREF ORUÇ: Hangi güzergah?

SÜLEYMAN ATMACA: Tarihi Demiryolu Projesi

KÜRŞAT OKUTMUŞ: Demir Duvaklı Gelin

14 HAZİRAN 2009: 21 STK bir araya geldi: Hedef, Bayburt lobisini güçlendirmek

09 HAZİRAN 2009: Demiryolu konusunda Bayburt Üniversitesi'nden ses çıkacak mı?

07 HAZİRAN 2009: Oruç: “Birileri bir şeyler yapıyor, kafalar karıştırılıyor”

01 HAZİRAN 2009: Prof. Çelik: “Bu proje İpek Yolu’nu yeniden canlandırır”

27 MAYIS 2009: Karadeniz için “Hızlı Tren” sürprizi

25 MAYIS 2009: Süleyman Atmaca tarihi belgeyi açıklıyor

03 MAYIS 2009: Trabzon'dan “Demiryolu hattı ikazımıza” destek

23 NİSAN 2009: Trabzon da demiryolu güzergahı tartışıldı! Bayburt’un hakkını kim savunacak?

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.