Akdağ: “Fazla işçi sorununun çözümü kolay değil”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, birleştirilen belediyelerde çalışan işçilerin kamu kurumlarına nakilleriyle ilgili olarak somut bir çözüm ortaya koyamadı. Günübirlik bir gezi için Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, birleştirilen belediyelerde çalışan fazla işçi sorununa çözüm konusunda çalıştıklarını söyledi. Vali Sami Bulut'u makamında ziyaretinde açıklama yapan Bakan Akdağ, birleştirilen belediyelerde oluşan fazla işçi sorununun Erzurum'a özgü olmayıp, Türkiye'nin ortak problemi olduğunu ifade etti. Bakan Akdağ, AK Parti hükümeti öncesindeki yerel yönetimlerin popülist davranarak, belediyelere fazla işçi ve memur aldığını dile getirdi.

Akdağ: “Fazla işçi sorununun çözümü kolay değil”

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep AkdağSağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, birleştirilen belediyelerde çalışan işçilerin kamu kurumlarına nakilleriyle ilgili olarak somut bir çözüm ortaya koyamadı. Günübirlik bir gezi için Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, birleştirilen belediyelerde çalışan fazla işçi sorununa çözüm konusunda çalıştıklarını söyledi. Vali Sami Bulut'u makamında ziyaretinde açıklama yapan Bakan Akdağ, birleştirilen belediyelerde oluşan fazla işçi sorununun Erzurum'a özgü olmayıp, Türkiye'nin ortak problemi olduğunu ifade etti. Bakan Akdağ, AK Parti hükümeti öncesindeki yerel yönetimlerin popülist davranarak, belediyelere fazla işçi ve memur aldığını dile getirdi.

Belediyelerin çalışanları ile gelirlerinin de aynı çatı altında toplandığına dikkat çeken Bakan Akdağ, "Belediyede çalışan fazla işçilerin sorununun çözümü kolay değil." dedi. Belediyelerde çalışan memurların diğer kamu kurumlarına nakilleri için ise görüşmelerin devam ettiğine değinen Bakan Akdağ, önümüzdeki iki hafta içerisinde memurların atamaları ile ilgili problemin çözüme kavuşturulacağını umut ettiğini sözlerine ekledi.

KALKINMA AJANSI GENEL SEKRETERİ'Nİ DPT BELİRLEYECEK

Erzurum-Erzincan-Bayburt Kalkınma Ajansı'nın genel sekreterinin 2 aydan bu yana atanamamasının hatırlatılması üzerine ise Bakan Akdağ, konunun çözümünün Devlet Planma Teşkilatı (DPT)'na ait olduğunu dile getirdi. Bakan Akdağ, DPT'nin önümüzdeki günlerde Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri'nin ismini belirleyeceğine vurgu yaptı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.