Ağbal ve Kavcıoğlu'ndan 99. yıl kutlaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladı.

Ağbal ve Kavcıoğlu'ndan 99. yıl kutlaması
Bayburt Postası - Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladı. Bakan Ağbal, "16 Temmuz 1916 yılında düşman işgali ile gelen büyük acılara ve zulme boyun eğmeyen kahraman Bayburt halkı, 21 Şubat 1918'de tüm cihana bir kez daha toprağını ve bayrağını kimseye teslim etmeyeceğini kanıtlamıştır" derken, Milletvekili Kavcıoğlu ise mesajında, "Milletimizin geçirdiği sıkıntılı günlerin neticesinde 21 Şubat 1918’de işgal kuvvetlerini şehrimizden atan kahraman ecdadımız bir destan yazmıştır" iafdelerine yer verdi.  

İşte o mesajlar: 

"Bayburt cihana teslim olmayacağını kanıtlamıştır"

"16 Temmuz 1916 yılında düşman işgali ile gelen büyük acılara ve zulme boyun eğmeyen kahraman Bayburt halkı, 21 Şubat 1918'de tüm cihana bir kez daha toprağını ve bayrağını kimseye teslim etmeyeceğini kanıtlamıştır. Atalarımızın 99 yıl önce yazdığı destansı mücadelenin yıldönümünü tüm Bayburtlular olarak gurur, minnet ve şükran duyguları içinde bir bayram havasında yeniden yaşıyoruz. Bayburt, gönlünde vatan aşkı olan, ülkesi için çalışan ve ülke menfaatlerini her zaman üstte tutan yiğit insanların şehridir. Rabbimden, milletimizin bir kez daha böyle bir sınavla karşı karşıya kalmamasını temenni ederken, direniş ve şahlanışın en güzel örneğini vererek, Bayburt’umuzu tekrar vatan yapmak için canını feda eden, başta dönemin Belediye Başkanı Hafız Süleyman Efendi olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin 21 Şubat Kurtuluş Gününü kutluyorum."

Naci AĞBAL / Maliye Bakanı
 
***
"Kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum"

"Kahraman Milletimizin bağımsızlığa olan inancı ve bağlılığı, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 99 yıl önce Bayburt’umuzda da tezahür etmiştir.

Milletimizin geçirdiği sıkıntılı günlerin neticesinde 21 Şubat 1918’de işgal kuvvetlerini şehrimizden atan kahraman ecdadımız bir destan yazmıştır.

Bayburt’umuzun kurtuluş günü vesilesiyle her karış toprağını kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı, askerlerimizi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

15 Temmuz gecesi yeniden alevlenen milli birlik ve beraberlik duygularımızın giderek büyümesi temennisiyle Bayburt’umuzun Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 99. Yıl dönümünü kutluyorum." 


Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu / Bayburt Milletvekili 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.