Ustaoğlu: "Dünyada en çok göçmen barındıran ülke Türkiye"

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Bayburt'ta program düzenlendi..

Ustaoğlu: "Dünyada en çok göçmen barındıran ülke Türkiye"
Bayburt Postası - Bayburt'ta, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi. Bayburt Belediyesi tarafından Öğretmenevi'nde düzenlenen programa Vali İsmail Ustaoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Göç İdaresi İl Müdürü Hüsnü Yağmur, bazı kurum müdürleri ile göçmenler katıldı. 

Programda konuşan Vali Ustaoğlu, yaklaşık 3 yıldır Bayburt'ta birçok ülkeden göçmenin ikamet ettiğini söyledi.

Sığınmacı ya da mülteci gibi çeşitli sıfatlarla Türkiye'ye gelen insanların, büyüyüp yetiştikleri ata topraklarını terk etmek durumunda kaldıklarını belirten Ustaoğlu, "Bir yerde kendi bağrında yetiştikleri o topraklardan o ata yurtlarından kopup gelerek bizim misafirlerimiz oldunuz. Maalesef dünyanın çeşitli ülkelerinde, özellikle Müslüman coğrafyasında çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı. 

Ustaoğlu, tarihi köklü geçmişe sahip Türk milletinin, geçmişte olduğu gibi bugün de dünyanın çeşitli ülkelerinde zulüm altında kalmış Müslümanlara kucak açarak büyük devlet olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Türkiye'de 3 milyonun üzerinde sığınmacı ve göçmen bulunduğunu aktaran Ustaoğlu, "Biliyoruzki şu an dünyada kendi topraklarında en fazla göçmen barındıran ülke Türkiye. İşte bu bizim en büyük zenginliğimiz ve büyük devlet olma geleneğimizin, kültürümüzün en önemli göstergesi." diye konuştu.
Programda, Bayburt Belediyesince göçmen ailelerin çocuklarına çeşitli hediyeler verildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.