Tutuksuz yargılanma talebi reddedildi

Bayburt'ta, 3. sınıf emniyet müdürü Ömer Lütfi Evci'yi kaldığı apart otelde öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Tutuksuz yargılanma talebi reddedildi
Bayburt Postası - Bayburt'ta, 3. sınıf emniyet müdürü Ömer Lütfi Evci'yi kaldığı apart otelde öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık Bayram Çakır, avukatları ile maktul Ömer Lütfi Evci'nin bazı yakınları ve müşteki avukatı hazır bulundu.

Duruşmada mahkeme heyeti başkanı, tutuklu sanık Çakır'a, ara karar vereceğini, bununla ilgili bir talebinin olup olmadığını sordu.

Bunun üzerine Çakır, yargılanmaktan korkmadığını belirterek, "Benim ifadem alınacağı söylendiğinde ivedi olarak geldim, ifademi verdim. Odamdaki laptop bilgisayar arkadaşıma ait. Tutuklanmamış olsaydım emniyete gidip laptopun iadesini isteyecektim. Ben gerekirse adli kontrollerin biriyle tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu.

Sanık avukatı Mehmet Şentürk de olayın profesyonelce işlenmiş bir cinayet olduğunu belirterek, "Bunu bir kişinin tek başına yapması mümkün değil. Dosyada 5 No'lu delil olarak belirtilen banyo havlusundaki kan örneği bizce sonradan oluşturulmuş bir delil. Ben müvekkilimin adli kontrollerin biri uygulanarak tutuksuz yargılanmasını mahkemeden talep ediyorum" dedi.

Sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebini reddeden mahkeme, Çakır'ın mevcut deliller göz önüne alınarak tutukluluk durumunun devamına hükmetti.

Önceki duruşmalarda adı geçen bazı tanıkların dinlenilmesine karar veren mahkeme, öldürülen Evci'nin olay gününden geriye dönük 1 yıl, tutuklu sanık Çakır'ın ise 3 aylık cep telefonu kayıtlarının TİB'den istenmesini ve olay yerinde gece-gündüz keşif yapılmasını kararlaştırdı.
AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.