"Şirketimizi karalayanlar suç işlemektedir"

Kardelen Özel Eğitim Yurt İşletmeciliği, bir yazılı açıklama ile son günlerde yaşanan denetim ve sonrasında basına yansıyan haberleri değerlendirdi.

"Şirketimizi karalayanlar suç işlemektedir"
Bayburt Postası - Kardelen Özel Eğitim Yurt İşletmeciliği, bir yazılı açıklama ile son günlerde yaşanan denetim ve sonrasında basına yansıyan haberleri değerlendirdi.

Kardelen Özel Eğitim Yurt İşletmeciliği İnşaat, Dağıtım, Pazarlama Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi Avukatı Evren Murat Öztekin yaptığı açıklamada, mesnetsiz iddiaların mahkeme hükmü gibi gösterilmeye çalışıldığını ve bunun bir suç olduğu belirterek, "Şirketimiz aleyhinde gerçeğe aykırı desteksiz açıklamalar yapanların,bulundukları mevkiler gözetildiğinde, bunları bilmiyor olmaları düşünülemez. O halde bunlar şirketimizi karalamak, toplum önünde itibarını yok etmek amacı ile hareket etmekle suç işlemektedirler. Suç işleyenler hakkında yargıya olan tüm güvenimizle derhal yasal yollara başvurulacaktır" dedi.

Avukat Öztekin, şu açıklamayı yaptı:

"Kardelen Özel Eğitim Yurt İşletmeciliği İnşaat, Dağıtım, Pazarlama Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi’ne yönelik olarak İlimiz idarecilerinin Yerel ve Ulusal medyada basına yanıtımız aşağıdadır.

1-İlimizde faaliyette bulunan birden fazla eğitim kurumu olmasına karşın sadece şirketimiz bünyesindeki okulumuza üstelik yüksek mülki amirlerin fiziki nezaretinde yapılan uygulama başka bir okula yapılmamıştır.
Eğer yapılmamışsa bu uygulama Devletin vatandaşlarına karşı eşit mesafede bulunma zorunluğun ihlali ve şirketimizin anayasa ve ilgili diğer mevzuattan doğan teşebbüs hakkına doğrudan bir müdahaledir.
2- Okulların açılmasına az bir süre kala Özel Aba İlk ve Ortaokuluna karşı yapılan bu uygulama ile toplumda kurumumuz hakkında şüphe uyandırma amacı güdülmektedir. Böylece vatandaşlarımızı okuldan uzak tutmak ve ticari yaşamımıza darbe vurmak hedeflenmektedir. Bu Devlet gücünün kötüye kullanılmasıdır
3- Şirketimiz aleyhindeki açıklamalarda şirketimizin Hazine, Orman ve Devlet arazilerine hukuk tanımaz bir biçimde işgal ettiği savlanmış olup bu iddia bütüncül bir iftiradır.Okul arazimiz Bayburt Belediyesinden satın alınmış olup, satın alma işlemine ait banka dekontları arşivimizdedir. Şirketimizin başkaca Orman, Hazine, Devlet arazisi ile ilgili tasarrufu yoktur. Bu iftirayı ortaya atanlar hakkında ivedilikle yasal yollara başvurulacaktır.
4- Şirketimizin Kamu kurum ve kuruluşlarına tüm yükümlülüklerini her zaman eksiksiz bir şekilde yerine getirmiştir. Tüm engelleme girişimlerine rağmen yerine getirmeye devam etmektedir. Bu basiretli tutumu nedeni ile şirketimizin birçok kez Maliye Bakanlığı, SGK gibi kurumlarca teşekkür ve başarı belgeleri ile onurlandırılmıştır. Bu belgelerde yine kurumumuz arşivlerindedir. İddiaların aksine şirketimizin hukuk dışı hiçbir işleminin olmadığına bu belgeler delildir.
5-Bölgemizin ve ilimizin kalkınmasına destek sağlamayı teminen kurulan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı yasal koşuları sağlayan diğer birçok şirket gibi şirketimize de finansal destek sağlamış ancak yukarıda izah etmeye çalıştığımız benzer olumsuzlukların doğurduğu ihtilaflar nedeni ile alınan bu destek tüm faiz,ana para ve diğer ferileri ile birlikte ilgili ajansa geri ödenmiştir. Devletten bunun dışında destek, hibe yada başka bir isim altında alınmış hiçbir destek yoktur.
6-İddalardan bir diğeri olan SODES ile ilgili olarak şirketimizin kurumsal hiçbir çalışması olmamıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü kendi ürettiği projeler için ilimizde faaliyet gösteren FİNAL ve FEM Dershaneleri için hizmet alımı yapmıştır.
Şirketimizin SODES kapsamında Demirözü İlçemizde hiçbir projesi, mesnetsiz iddialardan bir başkası olan yine bu ilçemizdeki proje sahibi dernek ile hukuki yada fili hiçbir irtibatı yoktur.
7-Şirketimizin yetkilileri hakkındaonların kişilik haklarını,onurlarını rencide eden anayasaya, ceza kanununa, tüm temel ve evrensel ilkelere, etik değerlere aykırı küçük düşürücü, ortada hiçbir mahkeme kararı hükmü bulunmayan konularda açıklamalarda bulunulmaktadır.

Birtakım mesnetsiz iddialar mahkeme hükmü gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Oysa ceza hukukunun en temel ilkesi “masumiyet karinesi” dir. Buna göre hakkında mahkeme hükmü ile kesinleşmiş bir karar bulunmayan herkes masumdur. Buna aykırı açıklamalar suçtur. Yine en temel ilkelerden bir diğeri “ispat külfeti” dir. Herkes bir diğerine isnat ettiği faili ispatla mükelleftir.

Şirketimiz aleyhinde gerçeğe aykırı desteksiz açıklamalar yapanların,bulundukları mevkiler gözetildiğinde, bunları bilmiyor olmaları düşünülemez. O halde bunlar şirketimizi karalamak, toplum önünde itibarını yok etmek amacı ile hareket etmekle suç işlemektedirler. Suç işleyenler hakkında yargıya olan tüm güvenimizle derhal yasal yollara başvurulacaktır. 
Halkımızın yüksek takdirine ve kamuoyunun vicdanına saygılılarımızla sunarız."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halime 9 yıl önce

Ülkemizin her yerinde benzer şekilde kurumlara yapılan denetimler ve hedeflenen sonuçlar elde edilemeyince tabelaların hatta merdivenlerin boylarına kadar ölçülmesi devletimizi komik duruma düşürüyor.Keşke hedeflenen eğitimin gerçekten kalitesinin yükseltilmesi olsa ve her yıl değişen sistemleriyle yapboza dönen milli eğitimimize de yetkililer bu hassasiyetle yaklaşsa.

Avatar
Ömer Saygılı 9 yıl önce

İlimizin bir çok probleminin yanında ilimizi yönetenlerin cadı avına soyunması ve bir eğitim kurumunu polis nezaretinde baskında bulunmasına anlam veremiyorum. İlimizde bulunan tek özel okulun bu şekilde baskıya maruz kalması akılda soru işaretleri bırakıyor. HERKES İŞİNE BAKSA GERÇEK İŞIYLE UĞRAŞSA... VALİ YARDIMCISININ İŞİ BUNLAR OLMASA GEREK...

Avatar
alperen 9 yıl önce

Bayburtluların bile Bayburt'u terkettiği şu zamanda , küçük bir ile sen gel yatırım yap okul aç ve en iyi eğitim ver, sonra da ilin en yüksek mülki amiri hiç de iyi niyetli olmayan denetim yap !!! desteklenmesi gerekirken , nasıl engelleriz derdine düş ! EY BAYBURTLULAR OKULUNUZA SAHİP ÇIKIN ...

Avatar
Melehat 9 yıl önce

Hocanızın ihanetlerini elbette birileri ödeyecek. Cemaat kavramını alt üst eden, yaptığı evrensel çalışmalarla ülkemizi terörist göstermeye çalışanlar yanında size yapılan az bile. Kapatın gidin millete daha fazla ihanet etmeyin. Ne olduğunuz ortaya çıktı

Avatar
ismail 9 yıl önce

Bayburt ilinin bunca ulaşım sağlık gibi sorunları varken tek ve başarılı okulunu vali yardımcısı nezaretinde baskın da bulunmak hangi akılla ifade edilir karar vermek zor...
Bu arada bukadar önemli bir soruna yervediginden dolayı ayrıca Bayburt Potasına teşekkür ederim

Avatar
Eşref Can 9 yıl önce

Türkiyenin dört bir tarafından şehit haberleri gelirken, birbirimize kenetlenmemiz gerekirken tutturmuslar bir paralel yeter yahu, hadi siyasileri anladık aziz hemşehrilerim ya biz. Namazdan çıkıyoruz birbirimizin elini sıkmıyoruz vAllahi ayıptır billahi ayıptır. Bayburt postası yandaş olmadığın için sizede Teşekkürler gerçekleri yaz kardes şu cu bu cu deme.. bak hele müslüman mi.

Avatar
abdullah 9 yıl önce

Syn Pek Kahraman Vali yardımcısı Bayburt'a yaptıkları hangi hizmetleriyle hatırlanacaklar. 1O senedir organize sanayide halen tankerle su taşınıyor. Bayburt turzmine, sanayisine eğitimine, sosyal yaşamına ne gibi bir katkıları var. Sabah evden çıkarken Bayburt'un hangi sokakları trafiğe açık acaba yol durumuna bakmak gerekiyor. Defalarca denetlenmiş kuruma baskın yapılıyor. bu üstün hizmetinizden dolayı Van'a Vali olursunuz artık. fazlasıyla hakettininz.