Şehit Savcı ve Özgecan için fidan diktiler

Vali Canbolat ve fidan dikimine katılanlar, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile Mersin'de öldürülen Özgecan Arslan için birer fidan dikti.

Şehit Savcı ve Özgecan için fidan diktiler
Bayburt Postası - Hakkari'de, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anısına fidan dikildi.

Türkiye'de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'nın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında, Hakkari'de bin 500 fidan dikildi.

Hakkari Üniversitesi kampüsündeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı'nda düzenlenen programda Vali Yakup Canbolat, üniversitenin kampüsünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına ormanlık alan oluşturduklarını söyledi.

Alana bin 500 fidan diktiklerini ifade eden Canbolat, şöyle konuştu:

"İnşallah bunu daha da genişleteceğiz. Ayrıca Hakkari'nin uygun görülen alanlarına fidan dikmeye devam edeceğiz. Yeşil ve ağaçlarla donatılmış bir Hakkari için, elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Topluma mal olmuş insanları unutmamamız gerekiyor. Kadın haklarının korunması, kadının saygınlığının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi noktasında da herkesin millet olarak gayret göstermesi gerektiğine inanıyoruz. Yine sayın savcımıza yapılan menfur saldırıyı da buradan kınıyoruz. Bu tür olayların ülkemizde yaşanmaması için, şehit savcımız adına bir ağaç diktik. İnşallah adıyla büyür."

Vali Canbolat ve fidan dikimine katılanlar, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ile Mersin'de öldürülen Özgecan Arslan için birer fidan dikti.

Fidan dikimine Vali Canbolat'ın eşi eşi Ayşegül Canbolat, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Taşçı ve eşi Ayşenur Taşçı, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile eşi Nurşen Holoğlu, kamu kuruluş amirleri, öğretmen, öğrenci, polis ve askerler katıldı. AA


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.