FETÖ/PDY davasında 27 kişiye gözaltı!

Bayburt merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

FETÖ/PDY davasında 27 kişiye gözaltı!
Bayburt Postası - Bayburt merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 27 kişi gözaltına alındı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma ile FETÖ/PDY'nin Bayburt Emniyet Müdürlüğü yapılanmasına yönelik, etkin pişmanlık yasasından yararlanan şahısların ifadeleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Bayburt, Erzurum, İstanbul, Giresun, Ankara, Niğde, Kayseri, Eskişehir ve Konya'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illerinde görev yapan polis memurlarının bölge imamı ve abisi, polis memurlarına yönelik faaliyetlerde grup ve hücre sorumluluğu üstlenen ve örgüt tarafından atama ile görevlendirilen öğretmenler gözaltına alındı.

Bayburt'taki emniyet müdürlerinden sorumlu imam, abi ile polis memurlarından sorumlu imam olarak faaliyet yürüten Fethi K. organizesinde FETÖ adına düzenlenen faaliyetlere, toplantılara katılmaya devam eden ve örgüt adına kripto olarak faaliyet yürüttüğü tespit edilen 18'i polis memuru, biri diş hekimi, 8'i öğretmen 27 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda 8 adet 1 ABD doları, çok sayıda dijital veri ve örgütsel doküman ele geçirildi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ulubatlı 7 yıl önce

Bunu yazmadan geçemeyeceğim.Bizim Milletimiz 15 Temmuzda iradesini ortaya koydu.yani F-16 Tanklar bize vız gelir dedi.fakat nedense operasyonlar başlayınca balık hafıza ve bunlar çok iyiydiler silah mı kullandılar da içeri alınıyor. duygu sömürüsü hısım, akrabam ,arkadaşım ,kardeşim, tanışım bunu yapmazlar mağdur edebiyatı şu günlerde yayıldığı için yazıyorum.Arkadaş biz de nabız tutuyoruz hala ümitliler hala feto şeytanının suçu yok diyenler bir tarafta O bombayı atanla onu desdekleyen aynı...yani eline silah alacak ki öyle tutuklansınlar gibi kıvırma yoluna gideninden tutta..duyumlarla isbat edildi suçsuzlar diyenler...gündem oluşturuyor.Fetöcüler belli operasyon yapılan kişiler belli..istihbarat bizden daha iyi biliyor..kimin nerde ne yaptığını...gizlenenleri çıkartmakta devletimizin işi ben şahsen Cumhurbaşkanımızın bildiğinizi söyleyin.gerekli mercilere demesini çok önemsiyorum.bu benim için iyidir zarar gelmez söylemeni geçeceksiniz.devlet için vatan için susma..

Avatar
Ulubatlı 7 yıl önce

Yani Vesselamın Kapısı;Suçlular cezasını çekecek,suçsuzlar beraat edecek...15 Temmuzu unuttturmak çabasına girenler yanılıyor.niyet kötü ise elindeki silah olanla, olmayan aynıdır.devletin her kademesinde çalış, ama devleti sat fetö örgütüne göbekten bağlı ol. gel devletten maaşı al vatan hainliği et.sonrada aman çocuk azarlar gibi bir daha yapmayacaksın affediyorum oğlum emiii denmez...vatan haini kim olursa olsun. tepeden tırnağa cezasını çekmeli. adalet odur ki;kılıçtan keskin ola...vatan haini damgasını kiler yer...onu devlet iyi biliyor pkklı fetöcü hepsinin azlledilmesi lazım.

Avatar
nerde siyasi 7 yıl önce

nerde arınç nerde gökçek nerde diğer siyasiler....bayburtta ki imamı polisi öğretmni almak la fetömü biter dağda 3 terörist vurmakla pkk bitmediği gibi suçu olan herkesi alında balık baştan kokar.