FETÖ sanığına 9 yıl hapis!

Bayburt'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan eski askeri personel 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ sanığına 9 yıl hapis!
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan dava açılan eski teğmene 9 yıl hapis cezası verildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, terör örgütüne üye olduğu ve ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan eski teğmen Ali Yıldırım ile avukatı katıldı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasının ardından sanık Yıldırım, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Darbe girişiminden 2 gün sonra irtibatlı kişilere yönelik operasyon düzenleneceğini kaydeden Yıldırım, "Evine aramaya gideceğimiz kişiyi daha önce tanıyordum. Yanlış anlaşılmamak için kardeşimi arayarak Yahya'nın beni tanımamasını istedim. Çünkü yanlış anlaşılabilirdim. Yaptığım davranış doğru değil ancak haber ulaştırma kastıyla hareket etmedim." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediğinin yargılama ve toplanan delillerle sabit olduğuna hükmederek, Yıldırım'ı 9 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Anahtar Kelimeler:
TerörFetö
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.