FETÖ'PDY askeri yapılanmasında 3 tutuklama

Bayburt'ta, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 muvazzaf subaydan 3'ü tutuklandı.

FETÖ'PDY askeri yapılanmasında 3 tutuklama
Bayburt Postası - Bayburt'ta, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 muvazzaf subaydan 3'ü tutuklandı.

Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, 15 Temmuz 2016 itibarıyla 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığında görev yapan 5 üsteğmen ve 1 teğmen hakkında gözaltı kararı verildi.

Karar doğrultusunda çalışma başlatan Bayburt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, darbe hazırlığı içerisinde bulunmuş ve darbenin gerçekleşmesi halinde Bayburt Valiliği, Emniyet Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığı gibi kritik öneme haiz kamu kurum ve kuruluşlarını ele geçirme planları olduğu tespit edilen 6 askeri personeli gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Bayburt Adliye Sarayı'na sevk edildi.

Bayburt Sulh Ceza Hakimliğince ifadeleri alınan şüphelilerden 2 üsteğmen ve 1 teğmen tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.