Fenerbahçe saldırısında 2 gözaltı!

Fenerbahçe kafilesinin, Çaykur Rizespor karşılaşmasından sonra otobüsle Trabzon Havaalanı'na giderken Sürmene İlçesi'nde saldırıya uğraması ile ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı, 2 kişi daha aranıyor...

Fenerbahçe saldırısında 2 gözaltı!
Bayburt Postası - Fenerbahçe kafilesinin, Çaykur Rizespor karşılaşmasından sonra otobüsle Trabzon Havaalanı'na giderken Sürmene İlçesi'nde saldırıya uğraması ile ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı, 2 kişi daha aranıyor. Şüphelilerden Nihat S. emniyete getirilişi sırasında yakınlarına 'sıkıntı yok' dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, saldırının faili oldukları değerlendirilen bu şüphelilerin Sürmene İlçesi’nde yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Şüphelilerden birinin Fenerbahçe ekibini taşıyan otobüsü Rize’den Trabzon’a hareket ettikten sonra takip ettiğini kaydeden Vali Öz, bu kişinin Sürmene İlçesi’ne yaklaşınca diğer kişiye telefonla haber verdiğini anlattı. Vali Öz, ilçe girişinde bekleyen kişinin de otobüse otomatik av tüfeğiyle ateş ettiğini söyledi. Vali Öz, zanlıların kamera kaydında olduğunu da belirtti.

Vali Öz, olayın terör bağlantısı olup olmadığı sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Biz ilk günden itibaren, özellikle av tüfeğiyle ateş edilmesinden ve av tüfeğinin bulunmasından itibaren olayın yerel bir olay olduğu konusunda kanaatimizin ağırlıklı olduğunu belirtmiştik. Şüphelilerin durumu da bunu doğruluyor. Ancak yine de adli süreç tamamlanmadan, bu kişilerin bağlantıları ve diğer olaylar sonuçlanmadan kesin konuşmak için erken. Olay tahkikatla ortaya çıkacak. Bulgular, alan çalışması ve tanıkların ifadesi, bizi bu iki kişiye ulaştırdı."

"Aracın konvoyda olduğu görüntülere takıldı"

Bir basın mensubunun otobüsün arkasından gelen araç ne kadar yakın olduğu sorusunu ise Vali Öz, "O konuda belli bir bilgi yok. Sadece aracın, konvoyda olduğu görüntülere takıldı. Hatta bazı televizyonlarda, kameramanlarımızın çekiminde o kişinin orada bulunduğunu gören insanlarımız var. Zaten onların bilgileriyle buna ulaştık. Zanlının olay yerinde olduğunu bir başka görgü tanığımız teyit etmiş oldu. Dolayısıyla olayı o boyutuyla değerlendirdik" diye yanıtladı.

Kimlikleri belli oldu, 2 kişi daha aranıyor

Saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin Nihat S. ile Emre A. olduğu bildirildi. Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse silahlı saldırı soruşturması kapsamında bu sabaha karşı gözaltına alınan Nihat S. ve Emre A. gözaltına alınmasının ardından  2 kişinin daha arandığı bildirildi. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.