Evci'nin öldürülmesine ilişkin dava devam ediyor

Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'yi kaldığı apart otelde öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan üniversite öğrencisi, Yargıtayın bozma ilamının ardından yeniden hakim karşısına çıktı.

Evci'nin öldürülmesine ilişkin dava devam ediyor
Bayburt Postası - Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu yargılanan Bayram Çakır, maktulün kız kardeşi Pınar ile kuzeni Sedat Evci, sanığın yakınları ile taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, maktulün yakınları ile sanığa Yargıtayın usulden bozduğu karara ilişkin itirazlarının olup olmadığını sordu. 

Maktulün yakınları, önceki kararın yinelenmesini talep etti, sanık Çakır ise karara karşı diyeceğinin olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, Yargıtayın bozma ilamına uyarak maktulün apart oteldeki odasında bulunan market poşetinin üzerinde parmak izleri tespit edilen Fehmi U. ile Fuat A'nın ifadelerini aldı.

Mahkeme başkanının, "Neden senin parmak izin öldürülen kişinin odasındaki poşette bulundu?" şeklindeki sorusunu İzmir Menderes 2. Asliye Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yanıtlayan Fehmi U, kentte o dönemde iş yerinde aşçı olarak çalıştığını söyledi.

Fehmi U, "Sürekli alışveriş yaptığım markete ait poşet. Sanıyorum alışveriş yaparken temas sonucu parmak izim geçmiş. Müşterilerimizi şahsen tanımam ancak iş yerinden çıkarken bana müşteriler 'Eline sağlık usta.' derlerdi. Bu kişiyle de bu şekilde muhatap olmuşumdur, maktulü hatırlamıyorum." beyanında bulundu.

Fuat A. ise Evci'yi görev yaptığı Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu'ndan tanıdığını belirterek, "Ben Ömer müdürün apart oteldeki odasına hiç gitmedim. Onunla tek irtibatım iş yerindeydi. Sanıyorum iş yerindeki temasım olan poşet olmuş olabilir. Bahsi geçen poşette parmak izimin nasıl çıktığını bilmiyorum. Ben okulda belge yönetiminde çalışan bir polis memuruydum." ifadelerini kullandı.

Sanık Çakır da değerlendirmeyi mahkeme heyetinin takdirine bıraktığını, tahliye edilmesi durumunda mutlu olacağını söyledi.

Duruşma savcısının dosya üzerinde yeniden değerlendirme için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulunda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci, 14 Kasım 2014'te kaldığı apart otelde öldürülmüş, cinayetle ilgili davada Bayburt Üniversitesi öğrencisi Bayram Çakır, "tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.