Evci davasında sürpriz gelişme

Bayburt'ta, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'yi öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Bayram Çakır'ın yargılanmasına devam edildi.

Evci davasında sürpriz gelişme
Bayburt'ta, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'yi öldürdüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Bayram Çakır'ın yargılanmasına devam edildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Çakır, baro tarafından tayin edilen avukatı Ferit Gür ile aile yakınları hazır bulundu.

Sanık Çakır'a, dünkü duruşmada 3 avukatının da davadan çekildiği için kendisine baro tarafından avukat tayin edildiği anımsatılarak, bununla ilgili söyleyecekleri olup olmadığı soruldu.

Avukatlarının süre kazanmak için dosyadan çekildiklerini belirten Çakır, "Avukatlarımın dosyadan çekilmesinin amacı biraz süre kazanmak. 'Süre kazanmanın ne gibi bir yararı olacak' diye soracak olursanız, tamamen ailemin bilgisi dahilinde gelişen olaylar. Biraz daha süre verirseniz amacın ne olduğunu, gelecek mahkemede neler olacağını göreceksiniz. Bir şeyler oluyor, 'Bunun mahkemeye yansıması olacak' diye düşünüyorum. Hem benim lehime olacağını hem de mahkemenin gidişatını etkileyeceğini düşünüyoruz. Onun için avukatın dosyayı bilmediğini düşünüyorum. Bu nedenle avukata süre verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın isteği üzerine, ek süre talebini son kez ve kesin olarak kararı açıklamak üzere kabul ettiğini vurgulayarak, duruşmayı 10 Kasım'a erteledi.

İddianamede, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulunda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'nin 14 Kasım 2014'te kaldığı apart otelde öldürülmesine ilişkin, Bayburt Üniversitesi öğrencisi Bayram Çakır'ın "Canavarca hisle kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.