Emniyet müdürü cinayeti davasında karar

Bayburt'ta, 3. sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'yi kaldığı apart otelde öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık üniversite öğrencisi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Emniyet müdürü cinayeti davasında karar
Bayburt Postası - Bayburt'ta, 3. sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'yi kaldığı apart otelde öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık üniversite öğrencisi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Bayram Çakır, maktul Evci'nin kız kardeşleri Pınar Evci ile amcasının oğlu Sedat Evci, tutuklu sanık Çakır'ın yakınları katıldı. Tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı İsmail Deniz, sanık Çakır'a son savunması için söz verdi.

Sanık Çakır, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "İlk sözüme başlarken de demiştim, son sözüm de aynıdır. Ömer Lütfi Evci'yi ben öldürmedim, kimin öldürdüğünü bilmiyorum. Vicdanınızla karar vermenizi istiyorum. Her hukuktan yüksek bir hukuk var, orada hiç zorlanmadan hesap vereceğim, başka diyeceğim bir şey yok" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Bayram Çakır'ın üzerine atılı "kasten insan öldürme suçu"nu sabit görerek müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Heyet, sanığı eylemi, "tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek" işlediğini hükmederek, cezasını artırıp ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Davanın iddianamesinde, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'nin 14 Kasım 2014 tarihinde kaldığı apart otelde öldürülmesine ilişkin, Bayburt Üniversitesi öğrencisi Bayram Çakır'ın "canavarca hisle kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenmişti.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.