Çoruh Nehri'nde görülmemiş olay

Bayburt'ta Çoruh Nehri'nin devirdiği elektrik direği paniğe sebep oldu.

Çoruh Nehri'nde görülmemiş olay
Bayburt Postası - Bayburt'ta Çoruh Nehri'nin devirdiği elektrik direği paniğe sebep oldu. Debisi en yüksek olduğu döneme giren Çoruh Nehri, Erzurum köprüsü civarında bulunan setin kenarlarını aşındırarak yol kenarındaki direği söküp içine aldı.

Direği yutan azgın sular, elektrik kesintisi yaşanmasına neden oldu. Yüksek gerilim direğinin devrileceğini gören vatandaşların uyarısıyla olay yerine gelen yetkililer elektrikleri kesti. Elektriklerin kesilmesi bölgede olası tehlikeyi de önlemiş oldu.



DSİ yetkilileri yaşanan olayın Çoruh Nehri'ne yapılan ve 'Çoruh Gerdanlıkları' diye tabir edilen setlerden kaynaklandığını belirtirken, elektrik kesintisinden dolayı Aras EDAŞ da bir açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi: 

“Çoruh taşkınlığı nedeniyle enerji nakil hattında bakım yapıldığından Çil çil mevki, Seyhanlar civarı, 21 şubat sanayi sitesi ve orman fidanlığı civarında elektrik kesintisi yapılacaktır. Arıza giderilene kadar enerji verilmeyecektir.”



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Özbayburtlu 9 yıl önce

Hacı alinin şaheserleri

Avatar
kadir salur 9 yıl önce

dsi yetkilileri durumun yapılan setlerden kaynaklandığını söylemişler deniliyor haberde.peki arkadaşlar o bölgede taş tahkimat yada şevli duvar olsaydı yükselen su o toprağı götürebilirmiydi.lütfen bilmeden konuşmayın.ayrıca sayın ciddi yayın organı olarak bildiğim bayburt postası yetkilileri siz de araştırmadan her denileni öncekileri karalamak için yazmayın.sizin kaliteniz düşer.

Avatar
ALİ 9 yıl önce

yazıklar olsun bu memleketin gerçekten sahibi yok. neden; il müdürleri işlerini yapacakları yerde parti adaylarını karşılamaktan zaman bulamıyorlar. , iş yapan yok. açılış, kokteyl, parti kongreleri, işleri yokmuş gibi karşılamalar, törenlere katılmalar. bu insanlara bu müdürlerde aslında fazla bile. ilkokul mezunundan kalem müdürü olursa gerisini siz düşünün.