Çatı davada karar 29 Kasım'da verilecek

Bayburt'ta, aralarında örgütün "sözde il imamları"nın da bulunduğu 27'si tutuklu, 9'u firari 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Çatı davada karar 29 Kasım'da verilecek
Bayburt Postası - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Bayburt'taki çatı yapılanması kapsamında dava açılan ve aralarında örgütün "sözde il imamları"nın da olduğu 27'si tutuklu, 9'u firari, 60 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "kamu kurumlarını zarara uğratmak" suçlarını işledikleri iddia edilen tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşma, önceki duruşmalarda dinlenmeyen bir tanığın dinlenmesiyle başladı, ardından iddia makamı esasa ilişkin mütalaasını verdi. 

Savcı, dosya kapsamındaki sanıkların çokluğu nedeniyle 37 sayfadan oluşan mütalaanın birinci bölümünde FETÖ/PDY'nin genel tanımının, ikinci bölümde sanıkların eylemleri ile incelemelerin, son bölümde ise mütalaanın yer aldığını kaydetti.

Bunun üzerine sanık avukatları mahkeme heyetinden, 37 sayfalık mütalaanın tek tek okunmasının uzun süreceği için yalnızca son bölümde yer alan mütalaa kısmının okunmasını talep etti. 

Mahkeme heyetinin sanık müdafilerinin talebini kabul etmesi üzerine savcı, mütalaanın son bölümünü okudu. 

Savcı mütalaasında, tutuklu yargılanan örgütün sözde Bayburt il imamları Ayhan Işık, Cengiz Düzen ile yine örgüte maddi destek sağlayan iş adamı Ali Haydar Karabacak'ın üzerine atılı suçlar kapsamında ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti.

Dava kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan ancak firari durumdaki 9 sanığın dosyalarının bu davadan tefrik edilmesini isteyen savcı, diğer sanıkların da üzerine atılı suçların tanık beyanları ve incelemelerle sabit olduğu gerekçesiyle ilgili kanunlar kapsamında cezalandırılmaları gerektiği yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, tüm tutukluların tutukluluk hallerinin devamına ve bir sonraki duruşmanın, karar açıklanmak üzere 29 Kasım'a ertelenmesine karar verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.