Binlerce dönüm arzi kül oldu!

Kurugüney Köyü’nde 3 gün önce çıkan yangına müdahale devam ediyor.

Binlerce dönüm arzi kül oldu!
Bayburt Postası - Kurugüney Köyü’nde 3 gün önce çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor. Ormanlık alanlara yakın bölgelerde çıkan yangına Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor.

Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü son 20 gündür anız yangınları ile mücadele ediyor. İtfaiyenin ulaşamayacağı bölgelerde çıkan yangınlarda Bayburt Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri arasöz ve kepçe araçlarıyla yangınlara müdahale ediyor.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre şuana kadar Kitre, Pamuktaş, Sarıhan, Başpınar, Yaylapınar, Taşçılar, Ozansu, Çımağıl, Çalıdere ve Kop köylerinde çıkan yangınları söndürülürken, Kurugüney’de 3 gün önce çıkan yangına müdahale devam ediyor. Yangınların özellikle ormanlık alanlardan uzak tutulduğunu belirten yetkililer, vatandaşların anız yangınlarına karşı daha duyarlı olması yönünde uyarılarda bulunuyor.   


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 6 yıl önce

Aniz yakmak tarim icin cok zararli herseyde avrupayi ornek aliyozda bu aniz yakma isinde neden almiyoz ben avrupa aniz yakildigini hic gormedim adamlar tarlayi surerken eski kalmis anizlar curuyup tekrar yeni ekilen urun icin gubre oluyor

Avatar
Çiftçi 6 yıl önce

Valilik aniz yakanlari tespit edip ceza vermeli arpali köyünde de çıkan yanginlardan dolayı ağaçlar ve ot balyelerimiz yanıyor valilik duyarsız kalıyor. Yakilmamasi için çalışma yapılmalı. .

Avatar
ali 6 yıl önce

Güzel bu tabiat felaketini haber etmişsiniz.gelelim ikinci tabiat felaketine. Allah aşkına şu çilçilin oraya yapılan muhtaşem şelale(!) nin kimse ne olduğunu sormuyor. Dağın tabiatını bozdular çevre kirliliği oluşturdular, ucube bir görüntü kimse ne olduğunu sormuyor .O kadar masraf....Ne ala devlet. Sayın Bayburt Postası lütfen gidip muhteşem şelalenin fotoğrafını çekin ve haber yapın.

Avatar
Safak Güngör 6 yıl önce

Anız yakmak caniliktir...

Avatar
hasan 6 yıl önce

anız yakmak günahtır, hakiki müslümanlara duyurulur

Avatar
ahmet 6 yıl önce

yapılacak iş belli anız tarım ile kadastro bayburtu dolaşacak anız yakan yerler belirlenecek para cezası kesilecek bir daha anız yakılmaz