Bayburt Üniversitesi'nde güvenlik tedbirleri

Bayburt Valiliği, Bayburt Üniversitesi'ne bağlı tüm eğitim birimlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı.

Bayburt Üniversitesi'nde güvenlik tedbirleri
Bayburt Postası - Bayburt Valiliği, Bayburt Üniversitesi'ne bağlı tüm eğitim birimlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını açıkladı. Açıklama şöyle: 

"Bayburt il merkezi ve ilçelerinde bulunan Bayburt Üniversitesine bağlı eğitim birimlerinde özgür ve güvenli ortamda eğitim yapılabilmesi, öğrenim ortamının bozulmasına yönelik faaliyetlerin önüne geçilmesi, meydana gelebilecek olaylar öncesinde gerekli tedbirlerin alınması, Üniversite Kampüsü ve diğer eğitim birimlerine öğrenci olan ve/veya olmayan şahıslar tarafından eğitim faaliyetlerini ve öğrencileri tehlikeye sokabilecek yabancı maddeler sokulmasının engellenmesi ve bu karara uymayanlara idari para cezası uygulanması yönünde 04.04.2016 tarihinde Valilik Kararı alındı.

Bayburt Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Eğitim-Öğretim döneminde uygulanacak olan karar ile Bayburt il sınırları içerisinde bulunan Bayburt Üniversitesine bağlı eğitim binalarına veya bahçelerine; aleni bir şekilde veya araç, kıyafet veya eğitim materyalleri arasına gizleyerek veya dışarıdan içeriye atılmak suretiyle, eğitim faaliyetleriyle her hangi bir ilişkisi bulunmayan, eğitimi engelleyebilecek ve öğrencileri tehlikeye sokabilecek demir çubuk, sopa, taş, kesici, ezici, bereleyici veya delici aletler, piroteknik maddeler (havai fişek, torpil, maytap v.b.) patlayıcı ve parlayıcı maddeler, sprey boya gibi kimyasallar ile benzeri maddelerin sokulması yasaklanmıştır.

Karara uymayanlar hakkında, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66. Maddesi, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi (Emre Aykırı Davranış) ve diğer hükümleri gereğince 219 TL. idari para cezası uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.