Bayburt'taki FETÖ davasında karar

Örgütün eğitim yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 5'i tutuklu 7 sanık, 9 yıl 9 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Bayburt'taki FETÖ davasında karar
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün eğitim yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla yargılanan 5'i tutuklu 7 sanık, 9 yıl 9 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya, tutuklu sanıklar Fatih Kürşat S., Lokman G., Regaip Ö., Talip G., Tuncer Ç., tutuksuz sanıklar Muhammet Y., Mürsel T., Server Ç., Murat K. ve avukatları ile yakınları katıldı.

Sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ adına örgütlü suç işlediklerine yönelik somut deliller bulunmadığını, tanık ifadelerinde çelişkiler olduğunu ileri sürerek, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Karar öncesi mahkeme heyetince son sözleri sorulan sanıklar da haklarındaki iddiaları reddederek, mahkemeden beraat ve tahliyelerini talep etti. 
Savunmaların tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Heyet, Fatih Kürşat S., Lokman G., Regaip Ö. ve Talip G.'ye 7 yıl 6 ay, Muhammet Y. ile Server Ç.'ye 6 yıl 3 ay, Tuncer Ç.'ye ise 9 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Talip G.'nin tutuklu bulunduğu süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verirken, tutuksuz sanıklardan Mürsel T. ile Murat K.'nin dosyasının ise bu davadan ayrılmasına hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Levent Danayiyen 6 yıl önce

Emeği geçenlerden Allah razı olsun.