Bayburt'ta son koronavirüs rakamları

Bayburt’un koronavirüsle mücadelesi gün geçtikçe iyiye gidiyor.

Bayburt'ta son koronavirüs rakamları
Bayburt Postası - Bayburt’ta Covid-19 tedavisi görev 11 hasta daha bugün sabah itibariyle taburcu oldu. Huzurevi sakinlerinden 1 yaşlı ise dün gece itibariyle hayat mücadelesine son verdi. Bayburt’taki toplam pozitif vaka sayısı 28’e gerilemiş oldu.

Bayburt'ta bitme noktasına gerilemişken, Memnune Evsen Huzurevi ve Konursu'da çıkan vakalar sonrası geçtiğimiz hafta 80'i bulan hasta sayısı dün itibariyle 40'a gerilemişti. Dün gece 1 hasta hayatını kayederken, 11 hasta ise sağlığına kavuştu.    

Taburcu olan vatandaşlar arasında mevcut hastaların yanı sıra huzurevinde hayatını devam ettiren yaşlılar ile huzurevi çalışanları da yer alıyor.

Son rakamlara göre, Huzurevinden giden yaşlılardan 16'sı taburcu olurken, 5'i hayatını kaybetti, Huzurevi çalışanlarından ise, 13 personel taburcu olurken, 3 personelin tedavisi devam ediyor.  

Öte yandan Memnune Evsen Huzurevi geçici süreliğine kapatıldığı için taburcu olan yaşlılar Sultan Fahriye Kız Yurdu'nda hastabakıcıların gözetiminde hayatlarına devam ediyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
V.Kaldirim 4 yıl önce

KADER'mi İHMAL'mi...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Covit 19 Genelgesine rağmen önlemleri atlatıp virüs içeri nasıl sızdı.14 günlük nöbetlerle personlenin eve gitmesi yasaklanmıştı huzur evlerine giriş çıkışını tamamen durdurmuştu. Tam bir sıkı yönetim ilan edilmişti. Bir sürü önlem alınmıştı buna rağmen virüs içeri nasıl girdi hangi personel bulaştırdı bunla ilgili açıklama yapılacaktı bu ihmal cezasız kalacakmı üzeri örtülecekmi.

Avatar
Vatandaş 4 yıl önce

Allah a şükür. Hem iyileşenlerin sagıdı yükseliyor hem vaka sayısı düşüyor.Aman rehavete kapılmadan sosyal izolasyona dikkat edelim.Maskesiz dışarı çıkmayalım.İşimiz yoksa evde kalalım.Allah korusun bir sürü emek ,sabır zayi olur aksi takdirde...Hayırlı Ramazanlar

Avatar
rambo yağız 4 yıl önce

Hiç inanmıyorum hiç bir haber doğru değil hepsi sahte yaz geliyor hepsi para derdinde turzim den avm lerden nasıl para gelsin her köşe başına gizlenmişler yasağı kim ihmal etsede ceza kessek diye bekliyorlar bu millet bi sokağa açız diye çıkarsa o zaman asıl corona ile mücadele başlıycak bekleyin ve görün bunları pişnikleyenler ne cevap vercek millet aç şimdi ramazan olduğundan çok rahatlar gel keyfim gel ne ala memleket