Bayburt'ta biri cezaevi firarisi 7 kişi yakalandı

Haklarında yakalama kararı çıkarılan biri cezaevi firarisi 7 kişi, Bayburt'taki polis ekiplerinin kontrolleri sırasında yakalandı.. İşte detaylar..

Bayburt'ta biri cezaevi firarisi 7 kişi yakalandı
Bayburt Postası - Türkiye'nin değişik yerlerinde haklarında yakalama kararı çıkarılan biri cezaevi firarisi 7 kişi, Bayburt'taki polis ekiplerince yakalandı. Şahıslardan 4'ünün tutuklandığı, birinin serbest bırakıldığı ve iki kişinin de işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Bayburt İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kente giriş yapan araç ve şahıslar üzerindeki çalışmalarda, Van Erciş İlamat ve İnfaz masasınca, "Kaçakçılığın men ve takibine dair kanun" kapsamında 2 yıl kesinleşmiş cezası olan E.E. isimli şahıs polis ekiplerince gözaltına alınarak, adliyeye getirildi. Söz konusu şahıs tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Uygulamalar kapsamında, hırsızlık suçundan aranan ve Bayburt Asliye Ceza Mahkemesi'nce hakkında 2 yıl kesinleşmiş cezası olan A.H  isimli şahıs ise çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Yapılan yol kontrollerde, Cumhurbaşkanına hakaretten Ağrı-Doğubeyazıt Asliye Ceza Mahkemesince aranan M.Ş, gözaltına alınarak, adli makamlara teslim edildi. Şahıs, buradaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Polis ekiplerinin kontrollerinde, Erzurum İlamat ve İnfaz masasınca, basit yaralama suçundan 3 bin lira cezası bulunan Ş.E de adli makamlardaki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Uygulama noktasında, sorgu için kimlik numarası veren kişinin tutumdan şüphelenen polis ekipleri, yaptıkları detaylı incelemede, kişinin gerçek kimlik numarasına ulaştı. Yapılan sorguda bu kişinin Aydın'ın Nazilli ilçesindeki cezaevinden firari C.O. olduğu tespit edildi. Ayrı ayrı 1 yıl 4 ay ile 30 ay kesinleşmiş cezası olan firari şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yine hakkında basit yaralama suçundan İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından toplamda 3 bin 740 lira para cezası bulunan B.K, uygulama noktasındaki aramada yakalanarak, gözaltına alındı. 

Gerçekleştirilen yol kontrollerinde ise ödeme şartını ihlal suçundan aranan bir şahıs da gözaltına alındı. Bu kişinin aracında yapılan incelemede bir adet ruhsatı olmayan yivsiz av tüfeği ile tüfeğe ait 21 dolu fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan şahsın işlemlerinin ise devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, polis ekiplerince kente girişte yapılan çalışmalarda asker kaçağı olan 7 kişiye de tebligatla bilgilendirme yapıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.