Bakan Yıldız, ilk iftarını madencilerle yaptı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ramazanın ilk iftarında maden işçileriyle yerin 560 metre altındaki kömür ocağında orucunu açtı.

Bakan Yıldız, ilk iftarını madencilerle yaptı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ramazanın ilk iftarında maden işçileriyle yerin 560 metre altındaki kömür ocağında orucunu açtı. 

AK Parti'den Zonguldak milletvekili seçilen Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ve diğer ilgililerle TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağına giren Bakan Yıldız, karşılaştığı madencilerle sohbet etti.

"Fayton" vagon sistemiyle yaklaşık 2,5 kilometre ilerideki galeriye giden Bakan Yıldız ve beraberindekiler, yaklaşık bir kilometre yürüyerek ulaştıkları üretim bölgesindeki çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Yıldız, burada kazmayla kömür çıkardı.


Bakan Yıldız ve beraberindekiler, iftar vaktinin gelmesiyle eksi 560 kodunda kalas ve odun parçalarından hazırlanan sofraya konuk olarak kömür işçileriyle oruçlarını açtı. Sofradaki bir soğanı eliyle vurarak parçalayan Yıldız, maden işçilerine ikramda bulundu.

İstekleri üzerine madencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Yıldız, daha sonra işçi asansörüyle yer üstüne çıktı.

"Yeraltında 300 kilometrelik galeri"

Bakan Yıldız, kuyu başında gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazanın ilk gününde maden ocağında işçilerle iftar yaptıklarını söyledi. 

TTK Kozlu Müessesine ait yer altında 60 kilometrelik galeri bulunduğunu anlatan Yıldız, "TTK'nın Zonguldak'ta yer altında 300 kilometrelik galerisi var. Zonguldak'tan Ankara'ya kadar yol karşılığı yer altında galeri mevcut. Denizin altına kadar girmiş olduk. Eksi 560 metreye indik. Farklı bir duygu. Önemli olan orada işçi kardeşlerimizle yaptığımız iftardı. Bir sonraki ramazanda iftarda madenci kardeşlerimizle kimler olacak, olmayacak. Bütün kardeşlerimize Allah sağlıkla çalışmayı nasip etsin" diye konuştu.

TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, Bakan Yıldız'a, İşçi Okuma Kitabı ile kömürden yapılmış süs eşyası hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahmud 9 yıl önce

helal olsun sayın bakanım Allah oruçlarınızı mübarek etsin,şırnaktan sevgiler