7 sanığa daha hapis kararı

Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla haklarında dava açılan 7 tutuklu sanık, 6 yıl 10 ay 15 gün ile 9 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

7 sanığa daha hapis kararı
Bayburt Postası - Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Dorukhan Mehmet T., Abdulkadir Ö., İsmail C., Mine O., Recep Y., Remzi D., Tamer E. avukatları ile yakınları katıldı.

Sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmadıklarını ve bu örgüte herhangi bir suç işleme kasdıyla katılmadıklarını savunarak, beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Karar öncesi mahkeme heyetince son sözleri sorulan sanıklar da avukatlarının beraat ve tahliye taleplerine katıldıklarını söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Abdulkadir Ö.'ye 8 yıl 1 ay 15 gün, örgüt adına askeri okullara eleman kazandırdığı iddia edilen Dorukhan Mehmet T.'ye 9 yıl 9 ay, Mine O.'ya 7 yıl 9 ay 22 gün, Recep Y. ve Tamer E.'ye 7 yıl 6 ay, İsmail C. ile Remzi D.'ye ise 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Heyet, yargılamaları tutuklu olarak yapılan sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.