2 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı

Silahlı terör örgütüne üye olma suçlamasıyla hakkında dava açılan biri eski askeri personel 2 kişinin yargılamasına başlandı.

2 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan biri eski askeri personel 2 tutuklu sanığın yargılamasına başlandı.

Bayburt Ağır Ceza Mehkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla haklarında dava açılan sanıklar A.Y. ile F.D. ve avukatları katıldı.

Etkin pişmanlık kapsamında ifade veren tutuklu sanık F.D. örgütle üniversite yıllarında evlerinde kaldığı dönemde tanıştığını ve örgüt içinde çeşitli görevlerde bulunduğunu söyledi.

Sanık F.D. örgütteki görevinin polis okulu öğrencileriyle ilgilenmek olduğunu belirterek, "Ben örgüt içinde 'özel bölge' olarak adlandırılan ve polis okulundaki öğrencilerle ilgilenen kişilerdendim. Polis okulu öğrencileriyle önce sınıflarla ilgili olan öğrencilerle cuma günleri toplantı yapardık. Bu toplantıdan sonra cumartesi günleri diğer öğrencilerle toplantı yapardık. Bu toplantılarda bizden sorumlu ağabeylerin bize verdiği talimatları öğrencilere aktarırdık." dedi.

Polis okulu öğrencileriyle yaptıkları bu toplantıların ardından kendilerinin "bir üst ağabeylerine" pazar günleri öğrencilerle ilgili raporlar sunduklarını anlatan sanık F.D, "Biz sohbetlere katılan her polis okulu öğrencisi için çetele tutardık. Bu çetele de öğrencilerin sivil hayatlarına ilişkindi. Örneğin kız arkadaşı var mı, sigara içiyor mu gibi bilgilerdi. Bu bilgilere göre örgüt içinde öğrencilere not verirdik. Bizim verdiğimiz bu notlar örgüt tarafından öğrencilerin göreve atandıkları yerlerdeki ağabeylere iletilirdi." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan eski askeri personel A.Y'nin tutukluluk halinin devamına, F.D'nin ise tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.