18 bakım ve onarım işçisi iş bıraktı!

Aras EDAŞ arıza bakım ve onarım elemanları iş bıraktı.

18 bakım ve onarım işçisi iş bıraktı!
Bayburt Postası - Aras EDAŞ arıza bakım ve onarım elemanları iş bıraktı. Aras EDAŞ taşeron işçileri, geçici sözleşmeyle başladıkları çalışmalarının ardından yeni sözleşmede vaat edilen ücreti alamadıklarını iddia ederek, iş yavaşlatma ve iş bırakma eylemi yaptı.

WhatsApp’tan “Direniş” adı altında kurulan grupla örgütlenen işçilerin sorumlu oldukları alan ise geniş. Aras EDAŞ işçileri Erzincan, Bayburt, Kars, Ardahan, Erzurum, Ağrı ve Iğdır’a dağıtılan elektriğin bakım e onarımından sorumlu bulunuyor.

Gazetemize gelerek açıklamada bulunan 18 işçi, hakları olan ücreti almak için direnmeye devam edeceklerini belirttiler.

Aras EDAŞ: “Hizmetlerimizde aksamaya meydan verilmemiştir”

Öte yandan Aras Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından personellerin işi bırakmasıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün basın yayın organlarında çıkan haberler üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve yanlış anlaşılmalara mahal verilmemesi açısından şirketimiz açıklama yapmayı zorunlu görmüştür. Önceki yıllarda taşeron şirketler aracılığı ile çalışan arıza onarım bakım personelleri, herhangi bir mağduriyet oluşmamasına da azami özen gösterilerek Aras EDAS bünyesine alınmıştır. Bünyeye geçiş esnasında geçmişte çalıştıkları şirketlerden aldıkları maaşların üzerinde ücret ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapılarak geçiş işlemleri tamamlanmıştır. Ancak personeller 01.02.2018 tarihinde göreve gelmemişlerdir. Defalarca kendileri ile yapılan görüşmelerde enerji sektöründe kanunen grev ve iş yavaşlatma gibi haklarının bulunmadığı ve vatandaşa kesintisiz hizmet anlayışının devam etmesi gerektiği anlatılmıştır. Aras Elektrik Dağıtım AŞ olarak, vatandaşlarımıza 24 saat kesintisiz ve kaliteli enerji verme gayretinde olmamıza rağmen sorumluluk bölgemizde bulunan 7 ilden (Ağrı-Iğdır-Kars-Ardahan-Erzurum-Erzincan-Bayburt) yalnızca, Erzurum, Kars ve Bayburt’un bazı ilçelerinde kısmi olarak personeller işe çıkmayacaklarını ve bu işte çalışmayacaklarını belirtmişlerdir. Aras EDAŞ olarak hiç bir personel işten çıkarılmamış, aksine görevlerine geri dönmeleri için defalarca görüşülmüş ancak personeller işe çıkmayacaklarını beyan etmişlerdir. Bu süreçte elektrik arızalarına müdahale için diğer bölgelerden ekipler oluşturulmuş ve müdahale edilmiş, hizmetlerimizde her hangi bir aksamaya meydan verilmemiştir.”

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Aras EDAŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ugur 6 yıl önce

Bir ay önce ayrılan işçilerden biriyim.aras esas yetkilileri bizi neden ışten çıkardıklarını açıklayan bilirlermi.buna cesaretleri yetmez kısaca ben açıklayayım vardiya sistemi olmadığından bizi gece gündüz calistirdilar iş mesai ücretini ödemediler.mesai yapmayacagimizi beyan ettik amirinden memuruna kadar hepsi bizi isimizle tehtit etti.bu kurum boyle işinize gelirse çalışın işinize gelmese siktirin gidin ifadelerini kullandılar.sekiz yıl hizmet veren elemanları tek kalemde sildiler.sanki bir korku ımparatorluğu kurmuşlar.çalışan personeller ise sırf borclari ve is bulamama korkusuyla sindirmislerdir..

Avatar
Murathan 6 yıl önce

İşi bırakan arkadaşlar geç bile kaldılar.Halen haklarını alamayip işine son verilen insanlar var.Kimsenin ahı kimseye kalmaz.Zamanında ah alan mete bile kuş oldu uçtu..

Misafir Avatar
BÜŞRA 6 yıl önce @Murathan

Murat kardeş sendeki neyin kuyruk yanıgını olduğunu bilmiyorum ama heralde bulunduğu kurumda işe almadığı için mi yoksa bulunduğu mevkimi sana ağır geldi demek ki haketmediğin yerdeydin bil hassa mete beyi tanımasam hak verecem insan oğlu bir bakmışsın sende deve kuşu olursun en azından o gökyüzde uçar sense başını sokacak delik ararsın...

Beğenmedim! (2)
Misafir Avatar
ALOŞ 6 yıl önce @Murathan

Nere uçtu gitti. Yoksa daha üst göreve ballı maaşa mı kavuştu?

Beğenmedim! (0)
Avatar
yüksel yüksel 6 yıl önce

kimsenin ahı kimsede kalmaz ama siyasi yetkillilere çağrı yapıyom ne olur buraya bi bakın ne adaletsizlikler dönüyor

Avatar
Fatih 6 yıl önce

Arkadaşlar çok haklılar verilen sözleryerine getirilmedi.birde çıkmış acıklama yapiyorlar enerjide grev olmaz haklarini verdik. Hepsi yalan isciyi kanun disi calistırıyorlar emeklerini caliyorlar kalkıp adaletten bahsediyorlar bunlarin yatacak yeri yok herkez haddini bilsin.

Avatar
metin gürbüz 6 yıl önce

1 ay öncede 10 kişi işten attılar hemde kışın yazık günah değilmi bu insanlar nerde kışın iş bulacak kolayı seçip memeleketi terk edecekler elektrik parası doğalgaz parası kira parası su parası yemek içmek vs bunlar ödenecek birde keredi borçları varsa vay hallerine zor memleket onun için en az nufusa sahibiz

Avatar
kenan ceviz 6 yıl önce

utanmadan birde açıklama yapmış ilgili kurum,ya Allah aşkına açıklama yapan arkadaş her kimse,aldığın maaşıda açıklarmısın ?
bu tür kurumlarda hep aynı adaletsizlik haksızlık dönüyor,
Telekomda Tedaş ta hep aynı,içerdeki 3-5 kişi akıl almaz maaşlar alıyor,emekçi alınteri döken ise neredeyse asgari ücretin altında kaldı artık,bende o yüksek ,hak etmediği maaşları alanlara sesleniyorum,Rabbim sizden onları zaten çıkarıyor,aile huzurunuzdan, sağlığınızdan, toplumda sevilmeyerek.ama anlamıyorsunuz,yazık çok yazık

Avatar
Mustafa 6 yıl önce

Murathan seni bı kuş ederem görürsen sen kimsen hele bu görüşek seninle bam kim kuş olur adamı deli etme düzgün konus...

Avatar
Hayrettin 6 yıl önce

Ayrıca șu an Mete Beyin yakınlarının yazdıklarını yayımlamanız hem etiklige aykırı hem de yayım ilkelerine direk kıșkırtma o yüzden lütfen Hatice hanim ve Mustafa beyin yorumlarini Siler misiniz?