Yıldız’dan Bayburt turizmi için öneri

Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Bayburt için ‘İl Turizm Koordinasyon Kurulu’ önerisinde bulundu.

Yıldız’dan Bayburt turizmi için öneri
Bayburt Postası - Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Bayburt için ‘İl Turizm Koordinasyon Kurulu’ önerisinde bulundu.

Turizm Çalıştayı’nda söz alan ve Bayburt’un turizm konusunda planlı bir çalışmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Yıldız, önerisinde yer alan çalışma grupları, çalışma grubu ilkeleri ve çalışma sistemi önerisini de katılımcılarla paylaştı.

Baksı Kültür ve Sanat Vakfı sorumluluğunda, 20-21 Eylül 2014 tarihinde, yerel yöneticilerin, Bayburt STK'larının ve farklı üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen “Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmada Rolü” konulu sempoyum tebliğleri ile kendi tespitlerinden hareketle böyle bir öneri hazırladığını ifade eden Yıldız, Bayburt Valiliği, Bayburt Belediyesi, Bayburt Üniversitesi, Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü, KUDAKA, Baksı Müzesi, Kenan Yavuz Kültürevi, BEKDER ve turizmle özel işletmelerin katılımıyla İl Turizm Koordinasyon Kurulu’nun oluşturulması gerektiğini belirtti.

Yıldız, ‘Çalışma Gruplarının İlkeleri’ ve ‘Çalışma Sistemi Önerisi’ adlı iki başlık altında sıraldığı önerisi şöyle:
 
Çalışma Gruplarının İlkeleri
1. Hazırlanacak yol haritasına/stratejik plana tavizsiz bir şekilde uymak.
2. Araştırmacı olmak ve inovatif düşünmek.
3. Değerlendirilecek projeleri uygulama örnekleriyle karşılaştırmak.
4. Organizasyonlara halkın katılımını sağlanmak.
5. Bürokrasiden uzak durmak ve pratik düşünmek.
6. Program esaslı çalışmak.
7. Raporlama esaslı toplantı yapmak ve raporları koordinasyon kurulu ile paylaşmak.
8. Her problemin bir çözümünün olduğuna inanmak; çözümsüzlüğü açıklayabilmenin de bir çözüm sayıldığını kabul etmek.

Çalışma Sistemi Önerisi
1. Konu, coğrafi alan ve/veya alt sektörlere göre ÇG'ları oluşturulmalı.
2. Çalışmalar üç yıllık stratejik plana göre yürütülmeli.
3. Stratejik amaçlar, hedefler, faaliyetler belirlenmeli, zaman dağılımı yapılmalı. 
4. Yıllık çalışma programı hazırlanmalı, çalışma gruplarında görev dağılımı yapılmalı.
5. Çalışmalar aylık, düzenli ve gündemli yürütülmeli; “ne yapacaktım,ne yapabildim?”,raporlanmalı, arşivlenmeli.
6. Ç.G-Koordinasyon kurulu 3 ayda bir toplantı yapmalı, değerlendirmeli, sinerji yaratmalı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fuat ak 7 yıl önce

sn Rıfat bey,sevgiler sunarak"sağlık türizmde"ziyaret yılanları"epilepsi*yılancık*miğren
sedef*Emes vb hastalıklarda fayda sağlandığı basında yayımlandı,dolayısıyla,sağlık
bakanlığı alternatif..22.ekim.2014 yılında sayılı yasa ile resmi gazetede yayınlandı,
Bayburt valiliği yasaklamadı,geçici olarak durdurdu,tekrar açılabilir tşk

Avatar
fuat ak 7 yıl önce

rapor-2-sağlık bak.22.ekim 2014 sayılı 29153 yasa resmi gazetede yayınlandı.tşk

Avatar
ALOŞ 7 yıl önce

Desene yapılacak işlerin gecikmesinin daha da artırılması ve yapılacak yatırımların ileriki yıllara sarkıtılması için çalışma.

Avatar
MEHDİ 7 yıl önce

..........................İNŞAALLAH.....................SN HOCAMIZ............................

Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

Sayın hocamın sundukları önerilere baktığımız da gayet güzel öneriler, eğer yanlış anlamadı isem 2014 te sunulan paln uygulamaya geçilememiş işte püf nokta burası, yavaş hareket ediyoruz.Bu önerilerin yol haritası,inovatifi,proje,halka arzı,pratik düşünme,program esaslı çalışmak, kordinasyon kurulu oluşumu, önerilere bakalım, ölüm hariç her şeye çarenin olduğu gerçeğini unutmadan disiplinli fahriyane çalışmak ve çalışma sistemi önerilerine harfiyen uyulmalı ( buna her ne kadar böyle basit bir konu dolayısıyla da olsa başka bir ülkeyi örnek göstermek zoruma gitsede gerçekten kaçılmaz Alman disiplini) çalışmalı; Her ayın raporları doğrultusunda çıkan sonuçların hemen paraya dönüşümü ve bu projlerde çalışacak kalifiye elemanlarında hemen yetiştirmek lazım ;

Avatar
Bayburtlu Salih 7 yıl önce

Ayrıca Turizm açısından en önemli değer olan Bayburt Kalesinin en az 20-25 yıldır restore ettik,ediyoruz gibi geçiştirmeler ve arada giden gereksiz maddi harcamaları hesap edelim ortada koca bir sıfır, insani değerlerimizi de kullanmıyoruz, aklıma gelen isimlerden Arkeolog Tevhid KEKEÇ ben bu zamana kadar kendisine somut manada bir projeye katılımını duymadım bilmem yanılıyorumuyum ( burada Tevhid bey aklıma geldiği için onu yazdım, başka isimler varsa onlarda olabilir) işine hiç kimse müdahale etmeden (işi bilmeyen ) alanı ile ilgili projleri verin kendisine oda kendi akademik ekibini kursun maddi destek sunulsun, devleti maddi olarak zarara uğratmaz, kale ve benzeri projeler bir an önce hayata geçer.
Kalenin tarihi milattan önceye dayanır diyoruz, lakin ülke ve dünya turizmine kaleden hala somut bir Arkeolojik bulğu sunamadık