"Yeşil Yol" Karadeniz'in turist sayısını 5'e katlayacak

Karadeniz'de yaylalarını birbirine birbirine bağlayacak ve 2018 yılında yapımı tamamlanacak olan "Yeşil Yol"un bölge turizmine önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

"Yeşil Yol" Karadeniz'in turist sayısını 5'e katlayacak
Bayburt Postası - Karadeniz'de yaylalarını birbirine birbirine bağlayacak ve 2018 yılında yapımı tamamlanacak olan "Yeşil Yol"un bölge turizmine önemli bir ivme kazandırması bekleniyor.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, yaptığı açıklamada, Samsun'dan Artvin'e kadar uzanan "Yeşil Yol Projesi"nin turizm master planı çerçevesinde yapılan faaliyetlerin içerisinde yer aldığını söyledi.

Bu yolla 40 noktada turizm merkezlerinin oluşturulacağını ifade eden Yüce, "Yani moteller, oteller, çim kayak tesisleri gibi bulunacakları bölgelerin coğrafi ve doğal özelliklerine göre tesisler oluşturulacak" dedi.

Yüce, Yeşil Yol Projesi'nin Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin olmak üzere toplamda 8 ili kapsadığını ve 40 yaylanın bu proje sayesinde birbirlerine bağlanacağını dile getirerek, "Bu proje, yaylalar arasındaki geçişi sağlamak, bir kordon oluşturmak amacıyla yapılmaktadır ancak zaten yaylalar arasında bir koridor var. Biz sadece bu koridoru daha kullanılabilir hale getiriyoruz. Hiçbir şekilde üst standartlarda yol yapmıyoruz. Biz yaylalara doğayla bütünleşebilecek şartlarda yol yapıyoruz. Böylelikle doğanın da yapısı bozulmuyor" diye konuştu.

"Doğaya zarar vermemeye çalışıyoruz"

Proje devam ederken çok hassas olduklarını belirten Yüce, yolla ilgili eleştiriler ve çeşitli yorumlar yapılsa da doğayı koruyup kollayarak bu projemizi hayata geçirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yüce, söz konusu çalışmayı doğayı tahrip etmek için değil, doğadan daha fazla yararlanmak için yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Şunu net şekilde ifade edebiliriz ki proje devam ederken zerre kadar doğaya zarar vermemeye çalışıyoruz. Her ilin valisi ve belediye başkanları da aynı hassasiyeti gösteriyor. Biz de onlar kadar doğamızı seviyoruz ve onlar kadar bu konuda hassasız. Biz doğayı koruma ve kollama dengesini gözeterek bunları yapmaya çalışıyoruz. Asla tüneller açmıyoruz ve kayaları delmiyoruz. Biz sadece mevcut olan yollarımızı iyileştirerek işimizi yapıyoruz."

"Turist sayısı 5'e katlanacak"

Yeşil Yol Projesi'yle yaylalarda turistlerin daha fazla kalmalarını sağlamayı hedeflediklerini anlatan Yüce, şöyle devam etti:

"Yeşil Yol Projesi ile doğayı koruma ve kollama dengelerini gözeterek bölge turizmini, hem bölge insanımızı hem ülke insanımızı hem de yurt dışından gelecek insanlarımızı Karadeniz yaylaları ile bütünleşmesini ve doğanın zenginliklerinden istifade etmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Yabancı bir turist 40 yaylayı bir haftalık zaman dilimi çerisinde gezebilecek. Böylelikle turistler sahile inmeden yayladan yaylaya rahatlıkla geçiş yapabilecek."

Yüce, projenin tamamlanmasının ardından bölgeye gelen turist sayısının 5'e katlanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

500 kilometre yol açıldı

Proje kapsamında şu ana kadar 150 milyon lira harcandığını ve 500 kilometre yolun tamamlandığını belirten Yüce, "Nasip olursa Yeşil Yol Projesi'ni 2018 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Bunun için çok yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Her yıl düzenli olarak bakanlığımızdan bütçe geliyor" dedi.

Yüce, projenin tamamlanmasıyla bölge halkının da kalkınacağını, özellikle ticari faaliyetlerinin artacağını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.