"Yeşil Yol, Doğu Karadeniz'in vizyon projesi"

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, "Yeşil Yol Projesi"ne yönelik tepkilere ilişkin, "Doğu Karadeniz'in hem ülkemizde hem de dünyada bir numara bölge olarak gündeme gelmesi için gayret gösteriyoruz. Asla burada farklı bir algı söz konusu değildir" dedi.

"Yeşil Yol, Doğu Karadeniz'in vizyon projesi"
Bayburt Postası - Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, "Yeşil Yol Projesi"ne yönelik tepkilere ilişkin, "Doğu Karadeniz'in hem ülkemizde hem de dünyada bir numara bölge olarak gündeme gelmesi için gayret gösteriyoruz. Asla burada farklı bir algı söz konusu değildir" dedi.

Ayder Yaylası'ndaki otelde Yüce başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Samsun, Ordu ve Trabzon'un büyükşehir belediyesi sekreterleri ile Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Artvin'in il özel idare genel sekreterleri, yol ve ulaşım şube müdürleri katıldı.

Toplantı öncesinde otelin önünde toplanan Fırtına İnisiyatifi üyeleri, DOKAP Başkanı Yüce ile bir süre görüşerek, Yeşil Yol Projesi'ne karşı endişelerini dile getirdi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rize Turizm Master Planı çerçevesindeki Yeşil Yol'un Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon olmak üzere 8 Karadeniz ilini kapsayan, 2 bin 600 kilometrelik ana aksı belirleyen önemli bir proje olduğunu söyledi.

Projenin amacının ulaşımda kolaylık sağlamak ve bölgedeki kalkınma unsurlarını harekete geçirmek olduğunu ifade eden Yüce, "Yeşil Yol Projesi'nin uygulama amacı da bölge insanımızın gelir düzeyini ve yaşam standardını yükseltmek ve refahını artırmaktır. Yeşil Yol, özelde Karadeniz insanına hizmet ederken, genelde ise Karadeniz'in dünyayı hayran bırakan yeşiline tüm dünya insanlarının ulaşmasını kolaylaştıracak önemli bir projedir" diye konuştu.

Bölgeye gelen turist sayısı bir milyon 275 bine çıkacak

Yüce, Yeşil Yol'un Doğu Karadeniz'in vizyon projesi olduğunu vurguladı.

Projeyle Doğu Karadeniz'in sahip olduğu doğal zenginlik kaynaklarının değerlendirileceğini, yörede yaşayan insanların gelir düzeyi ve yaşam kalitesinin yükseltileceğini belirten Yüce, şunları dile getirdi:

"Bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik düzeyi farklılıkları da giderilecek. Projeyle bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri korunacak, göçün engellenmesi sağlanacak. Proje, ulusal düzeyde ekonomik gelişme ve sosyal istikrar hedeflerine de katkıda bulunacak. Turizm merkezlerinde doğaya saygılı sosyal yaşam alanlarının oluşmasına ve ekonomik büyüklüğün artmasına da katkı sağlayacak."

Projeyle bölgeye gelecek turist sayısının da yaklaşık bir milyon 275 bine çıkacağına işaret eden Yüce, "Bölgemizde yaklaşık 75 bin kişilik ek istihdam oluşturulacak. Bölgenin ekonomik kalkınmasında ilk aşamada yaklaşık üç kat büyümeye, ikinci aşamada ise yaklaşık 5 kat büyümeye imkan sağlayacak. Bölgenin doğal güzellikleri hem korunacak hem de kontrollü ve disiplinli kullanılacak" değerlendirmesinde bulundu.

Yüce, Samsun'dan Artvin'e kadar olan güzergahı da yeniden gündeme getirdiklerini ifade ederek, bu konuda herkesin doğaya duyarlı olduğunu kaydetti.

"Projemizde sadece 40 turizm bölgesi var"

Çevreden değişik tepkiler aldıklarına dikkati çeken Yüce, "Evi yıkar geçerim, bahçeyi deler geçerim' gibi ibareler duyuyoruz. Böyle bir şey oluşmuş mudur, oluşmamış mıdır, bunları da irdeliyoruz. Maksadımız burada hizmettir ve Doğu Karadeniz'de vizyon projeyi hayata geçirmektir. Doğu Karadeniz'in hem ülkemizde hem de dünyada bir numara bölge olarak gündeme gelmesi için gayret gösteriyoruz. Asla burada farklı bir algı söz konusu değildir" ifadesini kullandı.

Yüce, bölgede maden bulunduğu iddialarına yönelik de şunları söyledi:

"Bizim böyle bir madenle yakından, uzaktan ilgimiz yok. Bunu sadece vatandaşlardan duyuyoruz. Bunun gerçek olup olmadığı konusunda bilgiye sahip değiliz. Yeşil Yol'un madenle uzaktan ve yakından hiçbir alakası söz konusu değildir. Madenciler veya maden işletenler için asla bu yolu yapmıyoruz. 'Bütün yaylalar yapılaşacak ve 5 yıldızlı oteller yapılacak' gibi bir algı da oluşturulmak isteniyor. Böyle bir algıyı da bilmiyoruz. Böyle bir şey bizim projemizde söz konusu değil. Projemizde sadece 40 turizm bölgesi var."AA

Anahtar Kelimeler:
Yeşil YolEkrem Yüce
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.