Yedigöller-Bayburt bağlantı yolları ne zaman yapılacak?

Üzengili Köyü Muhtarı İhsan Aktürk, ‘Yedigöller’ diye bilinen bölgenin yıl içerisinde çok sayıda turist ağırladığını fakat bağlantı yollarının bozukluğundan turistlerin Bayburt’a gelmediklerini belirtti.

Yedigöller-Bayburt bağlantı yolları ne zaman yapılacak?
Bayburt Postası - Son günlerde gazetemiz yazarı Ahmet Aker’in gündeme getirdiği ‘Yedigöller’ bölgesiyle ilgili bir açıklama yapan Üzengili Köyü Muhtarı İhsan Aktürk, alanın Bayburt eski Valisi Osman Dıraçoğlu zamanında turizm yolu ilan edilmesine rağmen aradan geçen zaman içerisinde herhangi bir çalışma yapılmadığını belirtti. 

Soğanlı ile Kaçkar dağlarıyla kesişen köylerinin ‘yedigöller’ mevkisine 10 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten Aktürk, yayla Sarı Çiçek Yaylası'nın ise ‘yedigöller’ bölgesine 5 kilometre mesafede olduğunu ifade etti. 


Yedigöller bölgesinin yerli ve yabancı çok miktarda turist aldığını söyleyen Aktürk, “Yolların bozuk oluşundan dolayı ne yazık ki gelen bu turistler Bayburt’a gelememektedir. Eski valimiz Osman Dıraçoğlu  döneminde bu yol turizim yolu ilan edilmiştir fakat bir gelişme olmamıştır. 2009 yılında Atlas Dergisi bu bölgeyi ‘saklı cennet’ ilan etmiştir, ziyaret edenler de bunu söylemektedir” diye konuştu.

Bölgenin çiçek florası açısından da zengin olduğunu, zaman zaman bu floraya zarar vermek isteyenlere müdahale ettiklerini aktaran Aktürk, 15 yıldır köy muhtarı olduğunun altını çizerek, “Bayburt bürokratlarına ne kadar anlattımsa da kayıtsız kaldılar” şeklinde konuştu. 

Bağlantı yollarının yapılması halinde Bayburt’un Karadeniz Bölgesi’ne gelen turistlerin en uğrak durağı haline geleceğini söyleyen Aktürk, yetkilileri memleket açısından büyük önem taşıyan konuya eğilmeleri noktasında bir kez daha göreve çağırdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Xy 5 yıl önce

Çalışmaların yapılması için öncelikle işbirliği gerekli istişare gerekli hiçbir şey yapmadan boş boş konuşmak bir işe yaramıyor.

Avatar
Lokman viyanadan 5 yıl önce

Bayburt heybetepe ( urumeli ) mese ormani mangal kömürcüleri tarafindan talan ediliyor bunu ihbar kabul edin lütfen sizlere cagrimdir takipcisi olurmusunuz . Tesekkürler.

Avatar
Fikret 5 yıl önce

İş birliği olması için sağ duyu gerekli
anlayış ve öz güven lazım
Bazı insanlar’da ne öz güven nede yapılan işleri görecek göz yok maalesef birde çekememezlik
Kedi ne dermiş ulaşamadığı ciğere o misali .....
İştişare isteyene iştişare aksini isteyene anladığı dil
Buradaki amacı hizmeti yazıyı okuyup hala anlamayan insanlar yazıyı tekrar tekrar okumanızı tavsiye ederim
Saygılarımla

Avatar
Halil 2 yıl önce

Yaklaşık son 15 sene zarfı içinde yedigöller bölgesi dediğimiz üzengili yaylası mevki alanı Bayburt iline yaklaşık 35 km mesafede göllere gelen turist yolun bozuk olması nedeniyle gelemiyor tekrar geri dönmek zorunda kalıyor yol yapımı yapılmış olsa Bayburt şehri daha fazla yerli yabancı turist şehre kazandırmış olacaktır