Yavuz: "DSİ bu katliama artık bir son vermeli!"

DSİ araçlarının köye gelerek yeni bir çalışma yapmaya kalkışması durumunda, derenin geri kalan kısmı için gerekirse eylem yapacağını açıklayan Yavuz, "Devlet Su İşleri, devletin parası ile katliam yapamaz!" dedi.

Yavuz: "DSİ bu katliama artık bir son vermeli!"
Bayburt Postası - Masat Deresi'nde başlayacak olan dere ıslah çalışması haberimizin üzerine, konuyla ilgili Bayburt Postası'na özel bir açıklamada bulunan ve Bayburt Valisi Yusuf Odabaş'a seslenen Kenan Yavuz; "Beşpınar deresi katledildi, bari Masat deresi katledilmesin" çağrısında bulunmuştu.

Haberimizin ardından Beşpınar deresinde yarım kalan ıslah çalışmalarının yeniden başladığı haberini alan Kenan Yavuz, bu defa "doğa için eylem" yapacağını açıkladı. DSİ araçlarının köye gelerek yeni bir çalışma yapmaya kalkışması durumunda, derenin geri kalan kısmı için gerekirse eylem yapacağını açıklayan Yavuz, "Devlet Su İşleri, devletin parası ile katliam yapamaz!" dedi. 

İşte o açıklamalar: 

"Artık yeter! Bu katliama devam edilmesine müsaade edemeyiz!"

"Devlet Su İşleri'nin devletin parası ile gerçekleştirdiği bu katliamlara artık dur deme zamanı gelmiştir. Görüntü ortada, sonuçları ortada. Neden bu katliamda ısrar ediliyor, anlamak mümkün değil! Benim köyüme bu saatten sonra, DSİ'ye ait bir tane araç giremez. Gerekirse önüne yatıp, eylem yapacağım ve bu katliama engel olmaya çalışacağım. Bayburt'un bütün derelerinin etrafında büyüyen hemşerilerime de çağrımdır: Bu ve benzeri katliamlara artık izin vermeyin. Suyumuz, doğamız, köyümüz, kentimiz için mücadele etmeyeceğiz de, ne için edeceğiz?" 

"Su medeniyettir! Medeniyet yaşamak ve yaşatmaktır!"

"Derelerle insanımızın ve hayvanlarımızın bağını koparıyorlar. Hakeza derelerdeki canlı hayatı kimbilir ne durumdadır! Balık zaten hak getire. Ne seyir zevki bıraktılar, ne de serinlik veya dere kenarı keyfi. Ağaçlar sökülüyor, yeşil alanlar kirli betonlarla örülüyor. Ve bütün bunlar devlet eliyle, güya medeniyet için yapılıyor. Hayvanlar susuz, çocuklar neşesiz, kimse ama kimse dereye inmesin isteniyor! Kirlilik, rezillik ve katliamda cabası! O dünyanın en çirkin beton duvarlarının üzerinden, suda oynamak isteyen çocuklar düşse ve Allah göstermesin birinin canı yansa, bunun hesabını kim verecek? Köyüm için, köyümün suyu ve deresi için, hayvanlarımızın ve doğamızın nimeti için, çocuklarımızın neşesi için, deremizde yaşayan canlılar için gerekirse köye gönderilecek araçların önüne yatıp, eylem yapacağım. Bu katliama daha fazla dayanılamaz ve rıza gösterilemez! Lütfen, el insaf!"



"Bu projeyi istemiyoruz!"

"Bu proje ile su ve insan arasındaki ilişki yok edilmekte, hayvanların su içmeleri imkansız hale getirilmekte, yemyeşil olan çevre, ağaçlar ile birlikte katledilmekte ve balıkların yaşam alanları yok edilmektedir. Şahsen kendi çocukluğumun içinde yüzerek geçtiği bu ortamların böylesine büyük bir çevre katliamına dere ıslah çalışması altında maruz bırakılmasını kabul edemiyorum. Şahsım ve Beşpınar köylüleri olarak bu projeyi istemiyoruz. İsteğimiz, Ankara’da hazırlanan paket projeler ile hiçbir estetiğe, yaşama, çevreye dikkat edilmeden hazırlanan bu katliam projesini durdurma talimatı verilmesidir. Kamu kaynakları harcanarak tarih katliamı ve çevre katliamı yapılmasına izin vermeyeceğimizi tüm ilgili kurumların bilmesini istiyorum."

İşte, Beşpınar (Loru) Deresi'nin son hali (FOTO GALERİ)



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.