Vali Cüneyt Epcim, Demirözü'nde öğrencilerle fidan dikti

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında "Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor" projesine yönelik imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Demirözü'nde fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Vali Cüneyt Epcim, Demirözü'nde öğrencilerle fidan dikti
Bayburt Postası - Demirözü Belediyesi ve Orman İşletme İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe Vali Cüneyt Epcim, Demirözü Kaymakamı Ömer Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Murat Bilgiç, Demirözü Belediye Başkanı Arslan Gürer, Orman İşletme İl Müdürü Zeynel Yalçındağ ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Epcim proje ile ağaç dikmenin önemine dikkat çekmek ve orman varlığı konusunda vatandaşlar arasında farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Bayburt’taki orman varlığını benzeri projelerle artırmak istediklerine işaret eden Vali Epcim, “Özellikle Bayburt’ta topraklarımızın yüzde 55’i meralardan oluşuyor. Bu alanların hayvancılık faaliyetleri için kullanımı vatandaşlarımızın ağaçlandırma konusunda biraz çekimser kalmasına sebep olmuş. Vatandaşlarımızın rızası doğrultusunda bu alanlar da dâhil olmak üzere bizlerden talep edilen ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızı yakın zamanda gerçekleştireceğimiz etkinliklerle kamuoyuyla da paylaşmış olacağız.” diye konuştu.

Vali Epcim, söz konusu etkinliklerin ilkinin 11 Kasım’da 11 milyon fidanın toprakla buluşturulmasını hedefleyen ‘Geleceğe Nefes’ projesiyle başlatılacağını açıkladı. Projenin ilk ayağında Bayburt’ta üç köyü kapsayacağı bilgisini paylaşan Vali Epcim, “Bayburt Merkezi ile Soğanlı Dağları’nda geçmiş yıllarda başlatılan ağaçlandırma ve fidan dikim çalışmalarına bu yıl da devam edeceğiz. Böylelikle daha yeşil bir Bayburt noktasında bizler de elimizden gelen gayreti göstermiş olacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Etkinliğe katılan öğrencilere ve katkı sağlayan kurumlara teşekkür eden Vali Epcim, “Emeği geçen kardeşlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Ağaçlandırılması için bu alanın tahsisini sağlayan Demirözü Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. İlçemizin geleceği adına güzel bir girişimde bulundular. Bu çalışmaları bundan sonra da devam ettireceğiz.” dedi.

Vali Epcim daha sonra öğrencilerle fidan dikerek can suyu verdi.

Etkinlik, katılımcıların fidanlar önünde hatıra fotoğrafı çekilmeleriyle sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.