Uzungöl'ün maskotu 'tahta araba' kış testini geçti

Doğu Karadeniz'in en çok ziyaret edilen turistik mekanı Uzungöl'de bir turizmcinin gezinti amacıyla yaptırdığı "tahta araba", kar lastiği ve zinciri olmamasına rağmen zorlu kış şartlarında da sahibini hayal kırıklığına uğratmadı.

Uzungöl'ün maskotu 'tahta araba' kış testini geçti
Doğu Karadeniz'in en çok ziyaret edilen turistik mekanı Uzungöl'de bir turizmcinin gezinti amacıyla yaptırdığı "tahta araba", kar lastiği ve zinciri olmamasına rağmen zorlu kış şartlarında da sahibini hayal kırıklığına uğratmadı.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı turizm merkezi Uzungöl'de otel işletmeciliği yapan Mehmet İnan, bir süre önce kentin Köprübaşı ilçesinde oturan marangoz arkadaşı Mustafa Kaya'dan Karadeniz'in kıvrak zekasını yansıtan bir araç yapmasını istedi.

Kaya da bir aracın motoru ve şasesini kullanarak diğer kısımları tamamen ahşap olan bir otomobil yaptı.

Mehmet İnan da Karadeniz insanının güncel yaşantısında binalar, ev eşyaları, hediyelik eşyalar gibi birçok alanda ahşabı yaygın olarak kullanan yöre insanının bu alışkanlığından yola çıkarak yöre mimarisine uygun olarak üretilen otomobili satın alıp Uzungöl'e getirdi.

Ruhsat verilmemesi nedeniyle aracıyla trafiğe çıkıp Trabzon şehir merkezine gidemediği için otomobilini bir süredir turizm merkezi Uzungöl'de gezinti amaçlı kullanan İnan, son olarak yörede etkili olan kar yağışı ve soğuk havayı fırsat bilerek aracını kış şartlarında test etti.

Üstünün açık olması ve kış performansını bilmediği için kışın kullanmadığı aracını Uzungöl'de kar ve buzla kaplı yolda kar lastiği ve zincir olmadan kullanan İnan, aracının bu koşullardaki performansından memnun.

İnan'ın zincirsiz olarak kullanmasına rağmen kar ve buzla kaplı yolda oldukça rahat seyredebildiği ve kar üzerindeki manevralarıyla şov yapabildiği ahşap otomobili, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Turizmci Mehmet İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uzungöl'de yaşadığını ve otel işletmeciliği yaptığını belirterek, kış mevsimi olmasına rağmen yörenin turist ağırlamayı sürdürdüğünü ifade etti.

Her kış ayında donan Uzungöl'ün ayrı bir güzellik sunduğunu belirten İnan, kendisinin de 4 vitesli üstü açık tahta arabasıyla yörede arkadaşlarıyla gezintiye çıktığını dile getirdi.

Araç yöresel mimariye uygun

İnan, otomobilinden çok memnun olduğunu belirterek, "Otomobili Köprübaşı ilçesinde oturan arkadaşım Mustafa Kaya'dan aldım. Yöremizde mimaride ahşap yaygın olarak kullanılıyor. Bu açıdan yöresel mimariye de uygun bir araç tasarladı. Ahşap olması güzel. Bizim insanımız hep yaratıcıdır. Karadeniz insanı farklı fikirlerde hep ön plana çıkmıştır. Şasenin üzerine komple ahşap yapılmış bir araç, bir araca ait motora sahip keyifli bir araç" ifadelerini kullandı.

Kaya'nın bu aracı kendisine verdikten sonra yine ahşaptan başka bir araç yaptığını, kendisinin de otomobilini sadece Uzungöl'de gezinti amaçlı kullandığını söyleyen İnan, "Benim aracımın üstünün açık olması, kışın biraz sıkıntı ama genel itibarıyla keyif aldığım bir araç. Türkiye'de yetenekli çok fazla insan var, özellikle Karadeniz bölgesinde çok farklı fikirler çıkabilir. Aracı kullanırken Karadenizlinin kıvrak zekasını görebiliyorum" diye konuştu.

İnan, Uzungöl'de gezerken otomobilin özellikle yazın turistlerin ilgisini çektiğini ifade ederek, "Otomobilim yazın çok ilgi çekiyor. Yoğun ilgiden, bir kilometrelik yolu yarım saatte gidiyoruz, durduruyorlar, sürekli fotoğraf çektiriyorlar, çok beğeniyorlar. Bu da bizim hoşumuza gidiyor. Araçla misafirlerimi gezdiriyorum. Yazın çok keyifli oluyor. Otomobili kışın kullanmıyorum ama kış performansı da gayet iyi" dedi. AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.