Üniversite öğrencileri Bayburt'u gezdi

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bayburt Müdürlüğünce, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere kentin tarihi mekanları tanıtıldı.

Üniversite öğrencileri Bayburt'u gezdi
Bayburt Postası - Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bayburt Müdürlüğünce, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere kentin tarihi mekanları tanıtıldı.

İl Müdürü Şerif Bayram, "Gelin Tanış Olalım" projesiyle öğrencilerin şehirlere uyumlarını daha da hızlandırmak için tarihi, kültürel ve doğal mekanların tanıtıldığını söyledi.

Kurumun Bayburt'ta 3 bin 300 öğrenciye barınma imkanı sunduğunu belirten Bayram, "Proje kapsamında öğrencilerimizle ilk olarak Osmanlı-Rus Harbi'nin önemli cephelerinden olan Kop Dağı Müdafası Tarihi Milli Parkı'nı gezdik. Bu gezide Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürü Alparslan Katırcı, yakın harp tarihimiz açısından oldukça önemli bu alanda yaşananları öğrencilerimize aktardı." diye konuştu.

Bayram, öğrencilerin daha sonra Konursu köyündeki ahşaptan inşa edilen ve yapımında çivi kullanılmadığı için halk arasında "Çivisiz Cami" olarak bilinen Konursu Ulu Cami, Aydıntepe ilçesindeki Aydıntepe Yeraltışehri ile kent merkezindeki Bayburt Kalesi'ni gezdiklerini sözlerine ekledi.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.